REKLAMI GEÇ

Denizli 50 milyon lira borçlanıyor

Denizli 50 milyon lira borçlanıyor

Başkan Nihat Zeybekci açıkladı: 500 milyon diyenlere inat 50 milyon daha borçlanıyoruz.

/ DENİZLİHABER / 9 Haziran 2010 Çarşamba, 17:56

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Çamlık Ofis’te yaptığı basın toplantısında, yapılan çalışmalar ve hedeflerle ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Zeybekci, Denizli Belediye Başkan Yardımcıları Osman Zolan, Şamil Çınar, Nilgün Ök ve Aytaç Turgut’un da katıldığı toplantıda, yaşanan sel felaketi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Zeybekci, yaşanan sorunun kendilerinden kaynaklandığını belirterek, alt yapı tamamlandığında bu sorunun tamamen ortadan kalkacağını söyledi.

Bu sel son olamayacak
İlimizde son yaşanan sel felaketinin sebebinin Denizli Belediyesi’nin alt yapı çalışmalarından kaynaklandığını açıklayan Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Denizli’nin son dönemde 2 önemli yağış yaşadığınhı belirtti. Zeybekci, “İlkinde metrekareye 30, ikincisinde ise 26 kilogram yağış düştü. Kentin üst bölgelerindeki derelerden gelen yağmur suları şehre indi. Belediye olarak 500 kişi ile tedbirler alındı ve çalışmalar yapıldı. Böyle bir zararı yaşamamızın sebeplerinden biri de devam eden alt yapı çalışmaları. 300 bin kişinin yaşadığı bölgelerde çalışmalar yapıldı. Yollardan akan sular eskiden kanalizasyona gidiyordu. Alt yapı çalışmalarında yağmur kanallarının tamamlanmasıyla bu sıkıntılar minimum seviyeye düşecek” dedi.

“Birçok yol, tek yön olacak”
İlimizde bir yıldır devam eden ve eleştirilere neden olan alt yapı çalışmaları hakkında da bilgi veren Denizli Belediye Başkanı Zeybekci, “Bu ay sonunda Denizli’de kazı çalışmaları bitecek. Bunun ardından, önemli bir üst yapı çalışmaları başlayacak. Ama bu çalışmalar, alt yapıda verilen rahatsızlıkları vatandaşlarımıza vermeyecek. Bunun yanında ulaşım master planı da tamamlandı. Üniversite ve başka üniversitelerden aldığımız desteklerle ilimizdeki ulaşım master planı tamamlandı. Kent merkezindeki birçok yol, tek yön olarak hizmet verecek. Şu anda denemeleri yapılıyor ve yapmaya da devam edeceğiz. Bu sistem ile birlikte çok sayıda trafik ışığı da kaldırılacak ve şehir içinde önemli bir rahatlama yaşanacak” dedi. Üst yapının tamamlanmasının sonra, TEDAŞ, Kentgaz ve Telekom tarafından yapılacak kazılar için kazıyı yapan şirketin ağır para cezaları ile karşılaşacağını belirten Zeybekci, “Kazı yapmak isteyen kişi ağır maliyetle karşılaşacak. Onun için şimdi yaptılar yaptılar, yapamadılar, ağır maliyetlere katlanacaklar” dedi.

500 milyon borç var diyenlere cevap
Denizli Belediyesi’nin 500 milyon lira borcu bulunduğu söylentileri hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Zeybekci, Denizli Belediyesi’nin şu an itibariyle 120 milyon borcunun bulunduğunu ve bu borcu 170-180 milyon liraya çıkaracaklarını söyledi. Yapılan hizmetlerin başka bir ülkeye veya ile değil Denizli’ye yapıldığını ve Maliye Bakanlığı ile İller Bankası tarafından yapılan araştırmaya göre Denizli Belediyesi’nin borç miktarının, belediyeler arasında ilk 100’e bile girmediğini söyleyen Başkan Zeybekci, “Denizli Belediyesi’nin borcu 500 milyon lira olduğu konusunda birçok söylenti var. Ben burada kayıt altına alınmasını ve halkın bilmesini istiyorum. Denizli Belediyesi’nin borcu 120 milyon liradır. Bu borcu 170-180 milyon lira yapacağız. Neden yapmayalım? Sonuçta hizmet veriliyor. Ama bu borcu ileriki dönemlerde 100 milyonun altına indireceğiz” dedi.

Zeybekci konuşmasında muhalefete yüklenerek,“Halkı bu tür yalan ve doğru olmayan bilgiler ile donatanlara sesleniyorum. Hizmet yapılıyor, eğer eleştirecekseniz, hizmetlerle eleştirin. İnsanız bir sürü hatamız olabilir. Bunları ortaya çıkartın ve bizlere bunların hesabını sorun. Sonuçta bizler halkın parasını halkın zamanını harcıyoruz. Bunun için her zaman hesap vermek zorundayız” dedi.

Şehit cenazelerinden rant sağlamak
Toplantıda siyasette yaşanan gelişmeler hakkında da değerlendirmede bulunan Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, “Geçtiğimiz günlerde Çameli İlçesi’nden bir kardeşimizi bu kutsal vatan için şehit verdik. Bu kardeşimizin cenazesinde yaşanan olaylar beni gerçekten tedirgin etti. Burada tanıdığım insanlar, burada sloganlar attılar. Burada tartışmalar yaşandı. Üzücü vericiydi. Bu durumu isteyenler ekranlarının karşısında bunları gülerek izledi. Neden mi? Çünkü böyle olmamamızı istiyorlar ve birbirimizle kavga etmemizi istiyorlar” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu