REKLAMI GEÇ

DENİZLİ DEPREMLE YÜZLEŞECEK

DENİZLİ DEPREMLE YÜZLEŞECEK

Denizli nüfusunun yarısını öldüren 1717 depreminin yıldönümünde panel düzenlendi. Başkan Osman Zolan, kent insanının deprem gerçeğini unutmaması için Adalet Mahallesi’nde Doğal Afet Parkı yapacaklarını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Kasım 2017 Perşembe, 15:56

Denizli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi çok önemli bir etkinliğin altına imza attı. 19 Kasım 1717’de meydana gelen ve kent nüfusunun yarısını haritadan silen büyük depremin 300’ncü yıldönümünde Denizli ve deprem gerçeği bir kez daha hatırlatıldı. Deprem kuşağında bulunan Denizli’de 6 bin kişinin öldüğü büyük yıkım hatırlandı, alınması gereken tedbirler masaya yatırıldı.

Büyük Depremin 300. Yılı başlıklı panel Belediye Sanat Merkezi’nde Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Elibeş’in de katılımı ile yapıldı.

Açılışta konuşan İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Seval Gebeş; “19 Kasım 1717 günü öğlen vaktinde 18 mahalleden oluşan kent merkezimizde çok şiddetli deprem olmuş 12 bin kişilik Denizli nüfusunun yarısı hayatını kaybetmiştir” hatırlatmasını yaptı. AFAD ve İtfaiye Dairesi’nin stantlar açtığı etkinlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Adalet Mahallesi’nde Doğal Afet Parkı yapacaklarını açıkladı.

ZOLAN: DEPREM DEĞİL YAPILAR ÖLDÜRÜR
“Deprem öldürmez yapılar öldürür” sözünü hatırlatan Başkan Zolan, “Bize düşen görev depremde yıkılmayacak yapılar yapmaktır. 1999 Gölcük depreminde sevdiklerimizi kaybettik. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu. Denizli’nin 1. derece deprem bölgesi olduğuna dikkati çeken Başkan Osman Zolan, şöyle konuştu: “Deprem gibi doğal afetleri hiçbir zaman unutmamamız gerekiyor. Bu anlamda Denizlimize Doğal Afet Parkı yapmaya karar verdik. Adalet Mahallemizde bulunan 39 bin metrekare yeşil alanımızın içerisine insanlarımıza deprem gibi hiçbir zaman unutmaması gereken doğal afetleri göstereceğiz. Burada doğal afetlerin sonuçlarının ne olabileceğini anlatmak adına bu projemizi hayata geçirmek arzusundayız.”

VALİ KARAHAN: GÖLCÜK DEPREMİ DÖNÜM NOKTASI
Denizli Valisi Hasan Karahan da, depremin hayatın bir gerçeği olduğunu belirterek, “Depremden bir kaçış yok ama tedbir alınabilir. Bu konuda da tedbirler alıyoruz. Hazır olacağız. Bize düşen görev budur. Denizlimiz, Büyükşehir Belediyemiz, odalarımız, İl Afet Müdürlüğümüz  iyi yolda vatandaşlarımız deprem konusunda duyarlı” dedi. “Deprem Gerçeği Ve Alınması Gereken Tedbirler” adlı sunumunu yapan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, 17 Ağustos 1999 Gölcük merkezli depremin tüm Marmara bölgesini etkilediğini belirterek, “Bu deprem Gölcük için bir dönüm noktası olmuştur” dedi. Ellibeş, “Bu deprem olana kadar bizler depremi, başka yerlerde olan ama bizim kapımızı hiç çalmayacakmış gibi bilirdik. Birinci derece deprem bölgesinde yaşadığımızı, hazırlığımızın yeterli olmadığını ancak o zaman anladık. 17 Ağustos depremi Türkiye ve Gölcük’e deprem gerçeğiyle her an burun buruna kalabileceğimizi ve bundan kaçma imkanı olmadığını öğretti” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 16 32Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 30Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 30Parçalı Bulutlu