REKLAMI GEÇ

Sokak hayvanları sertifikalı gönüllülere emanet

Sokak hayvanları sertifikalı gönüllülere emanet

Sokak hayvanlarından artık sertifikalı hayvanseverler sorumlu olacak. Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı işbirliği ile organize edilen “Yerel Hayvan Koruma Gönüllüleri” eğitim semineri yapıldı. Seminere katılan 18 hayvansever, “Yerel Hayvan Koruma Görevlisi” kimlik kartıyla sokak hayvanlarının tedavileri, aşılanması ve takibini yapacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Ekim 2014 Salı, 12:19

Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Sağlık Şube Müdürlüğü ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı işbirliği ile 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında, “Yerel Hayvan Koruma Gönüllüleri” semineri düzenlendi.

Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda düzenlenen seminere, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Lale Gönüllü, “Yerel Hayvan Koruma Görevlisi” olmak için eğitim almak isteyen çok sayıda hayvansever ve davetliler katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, gerek hayvan sahipleri, gerekse hayvanseverler için güzel bir eğitim çalışması yapıldığını belirterek, “Başta Veteriner Hekimler Odası olmak üzere seminerde eğitim verenlere teşekkür ediyorum. Bu eğitim yerel yönetim ile vatandaş arasında bir köprüdür. Sizler Denizli’de ilk kez gerçekleşen bir uygulamanın ilk eğitim alanları oldunuz. Bu uygulamanın Türkiye’nin her şehrinde yaygınlaşmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

SEMİNERDE NELER ANLATILDI
Orman Su İşleri Bakanlığı eğitmeni Mazlum Balçık, Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Mustafa Duran, Denizli Veteriner Hekimler Odası Başkanı Türkay Berberoğlu, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden Veteriner Hekim Sinan Kılınç katılımcılara, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği, Ev ve Süs Hayvanlarının Korunmasına Dair Avrupa Sözleşmesi, kedi ve köpeklerde sağlık, bakım ve beslenme, hasta hayvanların tanınması ve ilkyardım gibi konu başlıklarında eğitim verdi. Eğitim seminerinin ardından hayvanseverlere sertifikaları verildi.

GÖNÜLLÜLER NE YAPACAK?
Gönüllüler, bölge ve mahallerindeki sahipsiz hayvanların özellikle kedi ve köpeklerin bakım ve aşılarının yapılması, aşılı hayvanların işaretlenmesinin sağlanması, bölgedeki hayvanların kısırlaştırılması ve aşılandıktan sonra geri bırakılmak veya sahiplendirilmek üzere belediye tarafından kurulan geçici bakımevlerine gönderilmesi gibi yapılan tüm faaliyetler kapsamında yerel yönetimlerle eşgüdüm sağlamanın yanısıra, bölgelerindeki lokanta, işyeri ve fabrika gibi kuruluşlardaki besin maddelerinden sahipsiz hayvanların faydalanmasını ilgili belediye ile işbirliği içinde gerçekleştirmekle görevli olacaklar.

Ayrıca, görevleri kapsamında tespit ettikleri olumsuzlukları il müdürlüğüne bildirmek, bir yıl boyunca yaptıkları çalışmaları Aralık ayı içerisinde bir rapor halinde il müdürlüğüne vermek ve sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanları koruma amacına yönelik olarak geçici bakımevi yararına sosyal etkinlikler düzenlenmesine yardım etmekle yükümlü olan sertifikalı hayvan koruma görevlileri, sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların korunması ile ilgili konularda halkı aydınlatmak amacıyla dergi, broşür ve benzeri yayınların çıkarılmasında yerel yönetimlere yardımcı olacaklar.

Yorumlar

Mustafa   -  Bağlantı 21 Ekim 2014, 14:09

Denizli belediyesine ve sokak hayvanları gönüllülerine binlerce teşekkürlerimi minnettarlıgımı gönderiyorum bu güzel sadık hayvanlara sahıp cıkmak bence kutsaldır .

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 16 32Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 30Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 30Parçalı Bulutlu