REKLAMI GEÇ

Denizli’den Soma’ya asker gönderildi

Denizli’den Soma’ya asker gönderildi

Manisa’nın Soma ilçesinde maden faciasının ardından tırmanan gerginlik üzerine bölgeye aralarında Denizli’nin de bulunduğu illerden askeri birlikler sevk edildi. Gösteri, protesto ve yürüyüşün yasaklandığı Soma, OHAL bölgesini andırıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Mayıs 2014 Pazar, 12:27

Soma ilçe merkezinde tırmanan gerginlik ve çıkan olaylar sonrasında jandarma, maden sahasında da güvenlik önlemlerini arttırdı. Hürriyet’in haberine göre, ilçeye İzmir, Ankara, İstanbul ve Denizli’den komando birlikleri gönderildi. Soma merkezinden madenin bulunduğu alana kadar yaklaşık 30 kilometre boyunca, belli aralıklarla kontrol noktaları kuruldu.

Bu noktalarda yapılan kimlik kontrollerinde, madendeki kurtarma çalışmalarında görev alan kişiler ile basın mensuplarından başka kimsenin geçişine izin verilmiyor. Madene sivil olarak ise sadece işçilerin yakınları geçebiliyor.

OHAL UYGULAMASI GİBİ

Manisa Valiliği, aldığı kararla ilçede tüm gösteri, protesto ve yürüyüşlere yasak getirdi. İlçeye gelen araçlar girişte durdurularak tek tek kimlik kontrolü yapılıyor, yolculara neden geldikleri soruluyor. Eylem için geldiklerinden şüphe edilenlerin ise Soma’ya girişine izin verilmiyor.

Manisa Valiliği’nin bu kararı üzerine, maden faciasının meydana geldiği ve resmi kayıtlara göre 301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma’ya Denizli’den gitmek isteyen bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, yol çıkmaktan vazgeçti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu