REKLAMI GEÇ

Diyanet’in bu yıl Ramazan ayı teması iyilik vakti

Diyanet’in bu yıl Ramazan ayı teması iyilik vakti

İslam dünyasında 11 ayın sultanı olarak kabul edilen Ramazan ayı başlıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yılın Ramazan ayı temasını “Vakit, İyilik Vakti” olarak belirlerken, İl Müftü Vekili Mehmet Yığın din görevlilerine “Oruç tutma süresi uzun, teravih namazlarında vaazları uzun tutarak cemaati sıkmayın” uyarısında bulundu.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 17 Haziran 2015 Çarşamba, 12:58

Denizli Müftü Vekili Mehmet Yığın, bilgilendirme toplantısına Denizlililerin Ramazan ayını kutlayarak başladı ve Ramazan ayının farkını “İslam’ın beş temel şartından oruç, bu ayda tutulmaktadır. Kur’an-ı Kerim bu ayda inmeye başladı” sözleriyle açıkladı.

BU YIL TEMA İYİLİK
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2012’den bu yana Ramazan temaları işlediğini anımsatan Yığın, bu yılın temasının “Vakit, İyilik Vakti. Bu Ramazan ve Her Zaman” olarak belirlendiğini belirtti. Yığın, “İyilik yapma meziyetini kaybeder hale geldik. Bu tema ile farkındalığı arttırmayı amaçlıyoruz” dedi.

“SOFRANIZI İYİLİK İLE ZENGİNLEŞTİRİN”
Ramazan ayı boyunca fakir ve muhtaçları konuk edilerek sofraların zenginleştirilmesini dileyen Yığın, “Ülkemizde mülteci vatandaşlarımız da var. Onlara da bir tabak koyun, iyilik ve hayırseverlikle sofranızı zenginleştirin. İftar sofralarında gösteriş ve israftan sakının” ifadesini kullandı.

CEMAATİ SIKMAYIN UYARISI
Camilerde görevli imamların cemaati sıkmadan vaaz vermeleri konusunda uyaran Yığın, “Camilerde görevli arkadaşlarımız ezan başladığında vaaz verip, ezan bitiminde vaazlarını bitirsinler. Çünkü uzun saat dilimi olan bir Ramazan ayına giriyoruz. Cemaatimiz günün yorgunluğun ardından camilerden uzaklaşmasın. Her şeyi zamanında yapıp bitirmeye dikkat edilsin” diye konuştu.

FETVA HATTI ÜCRETLİ
Alo 190 Fetva Hattı’nın ücretli olduğunu kaydeden Yığın, “Alo 190 Fetva Hattı’nın ücretli olduğunu çoğu vatandaşımız bilmiyor. Ücretsiz olduğu için arayanlar oluyor. Bilgilendirmek istiyorum. Bu hattımız ücretlidir. Personelimiz 09.00’dan 23.00’e kadar bu hat başında olacak” dedi.

FİTRE 11 LİRA 50 KURUŞ
Bu yıl fitrenin 11 lira 50 kuruş olarak belirlendiğini açıklayan Yığın, dileyen kişilerin bu rakamın üzerinde fitresini verebileceğini, Denizli, Pamukkale ve Merkezefendi Diyanet vakıflarına da vatandaşların fitrelerini ulaştırabileceğini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 16 32Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 30Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 30Parçalı Bulutlu