REKLAMI GEÇ

Finansal okuryazarlığa GEKA desteği

Finansal okuryazarlığa GEKA desteği

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), daha bilinçli tüketici ve yatırımcı kitlesi oluşturulması amacıyla Denizli, Aydın ve Muğla illerinde finansal okuryazarlık düzeyinin belirlenmesine yönelik proje çalışmasına katkı verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Nisan 2016 Perşembe, 16:09

“Güney Ege Bölgesi’nde Finansal Okuryazarlık Düzeyinin Belirlenmesi ve Geliştirilmesine Yönelik Çözüm Önerileri” isimli projeye, GEKA tarafından finansal destek sağlandı. Adnan Menderes Üniversitesi Vakfı (ADVAK) ise Denizli, Aydın ve Muğla’da finansal okur-yazarlık düzeyinin belirlenmesi amacıyla anket düzenledi. Anket çalışması üç ilde bin dolayında katılımcıyla gerçekleştirildi. Ankete Denizli’den 400 kişi katıldı.

denizli-geka-finansal-okuryazarlik-ogretilecek-1

SEMİNERLER VERİLDİ
Proje kapsamında Denizli, Aydın ve Muğla’da anket yapılan kişilerin finansal okuryazarlık seviyeleri tespit edilerek, bu kişilere Finansal Okur Yazarlık Eğitimi ve Bilgilendirme Semineri düzenlendi. Seminerler, Denizli’de 22 Nisan, Aydın’da 23 Nisan ve Muğla’da 24 Nisan verildi. Denizli’de eğitim alan kişi sayısı 122 olarak açıklandı.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ GELİŞTİRİLECEK
Projeden elde edilen bilgiler ışığında, finansal okuryazarlık düzeyinin geliştirilebilmesi için çalışma yapılan her il için özel çözüm önerileri geliştirilecek. Proje sonucu geliştirilecek önerilerin uygulanması halinde Güney Ege genelinde daha bilinçli bir tüketici ve yatırımcı kitlesi oluşturuması hedefleniyor. Bunun gerçekleşmesiyle finansal sistemin gelişmesine çok büyük katkı sağlayacağı, aynı zamanda konuyla ilgili daha sonra Türkiye’de yapılacak kapsamlı çalışmalara ışık tutacağı belirtiliyor.

FİNANSAL OKUR-YAZARLIK
Finansal okuryazarlık kavramı, bireylerin finansal konularda bilgi sahibi olarak, doğru finansal tutum ve davranışları göstermeleri ve doğru finansal kararlar almalarını içermektedir. Bir ülkedeki finansal okuryazarlık seviyesinin yüksek olmasının hem birey ve aileye hem de finansal sistem ve ekonomiye çok büyük katkıları bulunmaktadır. Onuncu Kalkınma Planında yer alan politikalardan bazıları finansal eğitimin toplum genelinde yaygınlaştırılması, finansal piyasaların sağlıklı işlemesine, finansal ürün çeşitliliği karşısında bireylerin bilinçli kararlar almasına ve yurtiçi tasarrufların artmasına katkı sağlayan finansal eğitimin yaygınlaştırılmasıdır.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 16 32Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 30Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 30Parçalı Bulutlu