REKLAMI GEÇ

“Gerçekçi olun, imkansızı isteyin”

“Gerçekçi olun, imkansızı isteyin”

PAÜ Kariyer Günleri 2008’e katılan Yazar Pınar Kür, öğrencilere, ‘Gerçekçi ol, imkansızı iste’ sloganını, kendilerine hayat felsefesi olarak seçmelerini önerdi.

/ DENİZLİHABER / 6 Mayıs 2008 Salı, 00:00

PAÜ Kariyer Günleri 2008’e katılan, Yazar Pınar Kür, öğrencilere keyifli bir konferans verdi. Kür, ‘Gençlik, gelecek ve beklentiler’ başlıklı konferansında, üniversitede okuduğu yıllarda kariyer diye bir kavramın olmadığını ama bugün gençlerin çok daha fazla kariyer odaklı olduklarını gördüğünü kaydetti.

Kür, “Üniversite gençliği bu yaşa, bu sıralara nasıl bir umutla geliyor ve gelecekten neler bekliyor? Daha küçük bir çocukken bize sorarlardı ‘Büyüyünce ne olacaksın?’ diye. Çoğu yanıt ta klasiktir. Ama genellikle üniversite sıralarına geldiklerinde bunlar değişmiş oluyor. Çünkü artık odaklanılan şey iyi bir kariyer ve iyi bir gelir sağlayan meslekler. Mevcut eğitim sistemindeki aksaklık ne yazık ki gençlerin yanlış kariyer odaklanmalarına yol açıyor. İstediğiniz değil bulabildiğiniz bir yere yerleşmiş oluyorsunuz. Bizim dönemimizde gençler ilerde para kazanacak bir meslek seçmeyi düşünmezdi.Kendinizi sadece mesleki açıdan değil analitik düşünme yeteneği açısından da geliştirmelisiniz. Üniversitede okumak sırf kariyer edinme kaygısı taşımamalı. Para, şimdi size tek değer olarak sunuluyor. Aslında para tek değer değil. Örnek aldığınız kişiler, keyif aldıkları işi yapanlar olmalı. Meslek seçiminde mutlu olabileceğiniz alanları tercih etmenizi öneririm. Ben yazar olarak mutlu bir iş yapmaktan memnunum” dedi.

Paris’teki öğrenci olaylarında duyduğu bir sloganın çok hoşuna gittiğini belirten Pınar Kür ‘Gerçekçi ol imkansızı iste’ sloganının öğrencilerin hayat felsefeleri olmasını diledi. Söyleşinin soru yanıt kısmında öğrenciler yazar Pınar Kür’e merak ettikleri konularda sorular sordu.

Öğrenciler, yazar olmak için hangi adımları atmaları gerektiği, yazarlığın sıkıntıları, kendilerini bekleyen sektörel, toplumsal sorunlar ve eğitim gibi konularda sorular yöneltti. Soru cevap bölümünün ardından PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İnan Özer, ünlü yazara günün anısına hediye sundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 16 32Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 30Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 30Parçalı Bulutlu