REKLAMI GEÇ

HURDACILARA DÜZEN GELECEK

HURDACILARA DÜZEN GELECEK

Anadolu Geri Dönüşümcüler Federasyonu, çöpten hurda toplayarak geçimini sağlayan işsizlerin sağlıklı koşullarda ve kayıt altında çalışmalarını sağlamak için harekete geçiyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Aralık 2014 Pazar, 12:34

Çöpten hurda toplayan işsizlerin sağlıksız koşulları ortadan kaldırılacak kayıt altına alınacak. Proje Denizli’de geri dönüşüm işi yürüten aynı zamanda Anadolu Geri Dönüşümcüler Federasyonu Genel Başkanı olan İmdat Aday’dan geldi. Aday hurda işinde kayıt dışının çok fazla olduğunu, kontrol altına alınması gerektiğini hatırlatırken, çöpten hurda toplayan işsizlerin sağlıksız koşullarda çalışmalarının kendilerini harekete geçirdiğini söyledi.

ÇİRKİN GÖRÜNTÜLER SON BULACAK
Anadolu Geri Dönüşümcüler Federasyonu sokaklarda hiçbir korunma olmaksızın metal, plastik ve kağıt hurdaları biriktiren toplayıcıları düzen altına almayı planlıyor. Genel Başkan İmdat Aday hurdacıların her türlü riske açık çalıştıklarını ifade ederek, “Projemiz bu insanların kayıt altına almakla başlayacak. Daha sonra bu insanları kursa alıp bilgilendireceğiz ve sertifika vereceğiz. Geri dönüşüm hakkında detaylı bilgiye sahip olduktan sonra özel koruyucu kıyafetler, yüz maskeleri, eldivenler ile sahada yine bildikleri işi yapacaklar fakat bu kez daha güvenli olacak. Denizli’de uygulamayı başlatıp tüm Türkiye’ye örnek olmak istiyoruz. Daha sonra da yaygınlaştıracağız. Toplama merkezleri önceden belirlenecek. Bu sayede kentin ne kadar atık çıkardığı ve bu atıkların nasıl değerlendirildikleri de kontrol altına alınmış olacak” dedi.

HIRSIZLIKLAR ÖNLENECEK
Geri dönüşüm uygulamasının devreye girmesi ile birlikte hırsızlıkların da azalacağını kaydeden Federasyon Başkanı Aday, “Geçmişte sıklıkla kullanılabilir durumdaki bakır ve diğer metallerin çalındığı haberlerini okuduk. Bir takım çevreler enerji nakil hatları dahil her türlü bakır içeren kabloyu hatlardan sökerek hurdacılara satmayı ve kolay para kazanmayı amaçladılar. Bunun yanı sıra doğrudan hurda hırsızlıkları da oldu. Sistemi oturtabilirsek herkes hurdayı nereden aldığını bilecek, hırsızlar hurda satacak işletme bulamayacak” dedi.

FONLARDAN FAYDALANILABİLİR
Denizli’nin Türkiye’nin en temiz kenti olmakla gurur duyduğunu hatırlatan Aday, “Denizli Büyükşehir Belediyesi ile de görüşüp onların desteğini almak istiyoruz. Yerel yönetimlerin bu işin tam ortasında olduğunu düşünüyoruz. Denizli’yi en temiz kent olmanın yanı sıra atıklarını değerlendiren, karbon salınımını en aza düşüren kentlerden biri yapmak istiyoruz. Bu çalışma için Avrupa Birliği fonları başta olmak üzere çeşitli kaynaklardan hem maddi hem de teknik destek sağlanabilir düşüncesindeyiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 16 32Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 30Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 30Parçalı Bulutlu