REKLAMI GEÇ

Meclis’ten iptal istedi, kabul edilmeyince mahkemeye gidiyor

Meclis’ten iptal istedi, kabul edilmeyince mahkemeye gidiyor

Yıkılan Orman Bölge Müdürlüğü hizmet binasının bulunduğu arazide ranta dayalı imar planı değişikliği yapıldığını ileri süren Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcı Mehmet Efe, konuyu mahkemeye taşımaya hazırlanıyor.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 15 Ekim 2015 Perşembe, 15:32

Denizli Orman Bölge Müdürlüğü’nün taşınmasının ardından Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen arazi, yapılan imar planı değişikliği ile kamu alanından çıkartılıp ticaret, turizm ve konut alanı olarak ilan edildi. 

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy çokluğu ile kabul edilen imar planı değişikliğinin, ranta dayalı olduğu iddiasıyla mahkemeye taşımaya hazırlanan BBP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Efe, Belediye Meclisi’ne verdiği dilekçe ile yapılan plan tadilatının yoğunluğu artırdığından, mevcut alt yapının ortaya çıkacak yoğunluğu kaldırmayacağı gerekçesiyle iptalini istediğini söyledi. Dilekçenin mecliste kabul edilmediğini belirten Efe, çözümü yargıda arayacağını kaydetti.

“İMAR TERÖRÜNE DUR DİYECEĞİM”
Kendisinin de aynı mahallede oturduğunu belirten Mehmet Efe, “Orman Bölge Müdürlüğü alanında bizim arsamız da var. İstimlak edilirken kamu alanı olarak istimlak edilmiştir. Şimdi siz kalkıyorsunuz, burayı ticaret, turizm ve konut alanı olarak ranta dönüştürüyorsunuz. Ayrıca, İstiklal Mahallesi’nin alt yapısı oluşacak nüfus yoğunluğunu kaldırmaz. Caddeleri trafik yoğunluğunu kaldırmaz. Kanalizasyonu, suyu elektriği o yoğunluğu kaldırmaz. Burasının konut alanı yapılması demek, mahalle sakinlerinin mağdur olması demektir. Ben bunu bir siyasi partinin genel başkan yardımcısı olarak değil, mahalle sakini olarak itiraz ediyorum ve mahkemeye taşıyacağım” dedi.

Efe, ayrıca burada imar terörünün yaşandığını da öne sürerek, “Resmi kurumlar Denizli Merkezi’nden taşınırken, şehrin nefes alacak alanları ihtiyacı olduğu ileri sürülüyordu. Şimdi yapılan imar planı tadilatına baktığımız da resmen imar terörünün işlendiğini görüyoruz. O bölgenin yeşil alana, nefes alacağı bir meydana ihtiyacı var” diye konuştu.

Yorumlar

Küçük Çökelez   -  Bağlantı 16 Ekim 2015, 12:03

YEŞİL ALAN OLMALI. AKSİ HER TÜRLÜ YAPIYI GÖRMEK İSTEMİYORUZ.

ramazan   -  Bağlantı 15 Ekim 2015, 16:09

o bölgeye mutlaka ücretsiz bir otopark yapımalı. istiklal mahallesinin ara sokaklarına park eden arabalardan şöförler için işkenceye dönüşmüş durumda.şu an ne güzel mahalleli arabasını koyuyor. bence de betonlaşmamalı

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu