REKLAMI GEÇ

Bu mesleklerde çalışacak eleman bulunamıyor

Bu mesleklerde çalışacak eleman bulunamıyor

Denizli’de istihdam ile ilgili karşılaşılan en önemli problemin “40 yaş üzerindekilerin iş bulamaması” olduğu belirtilirken, “makineci, dokuma makineleri operatörü, mermer işçisi, asfalt işçisi, şoför-yük taşıma, gaz altı kaynakçısı, kağıt imalat işçisi” gibi alanlarda da çalışacak eleman bulunamadığı ortaya çıktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Kasım 2016 Salı, 12:09

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı, Denizli Valiliği’nde yapıldı. Vali Ahmet Altıparmak’ın başkanlık yaptığı toplantıya Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, İŞKUR İl Müdürü Feridun Giresun ve il istihdam kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda, istihdam oranları ile ilgili sunum yapan İŞKUR İl Müdürü Feridun Giresun, Denizli’de kayıtlı işsizlerin yüzde 51.1’inin ilköğretim, yüzde 24.8’inin ortaöğretim, yüzde 9.4’ünün ön lisans, yüzde 12.9’unun lisans ve yüzde 3’ünün yüksek lisans mezunları ile yüzde 4’ünün doktorasını tamamlayanlar olduğunu söyledi.

Denizli’de eleman teminin güçlük çekilen meslek gruplarını açıklayan Giresun, ilk sırada makinecilerin yer aldığını, bunu dokuma makineleri operatörü, mermer işçisi, asfalt işçisi, şoför-yük taşıma, gaz altı kaynakçısı, kalite kontrolcü, kağıt imal işçisi, ahşap mobilya imalatçısı ve satış danışmanlığının takip ettiğini belirtti.

Giresun, Denizli’de işsizlikle ilgili karşılaşılan problemlerin en başında maaş, fazla mesai ve yaş problemlerinin geldiğini sözlerine ekledi.

40 YAŞ ÜZERİNDEKİLERİN İSTİHDAMI ZOR
Bu arada, bazı kurul üyeleri, 40 yaş üzerindekilerin karşılaştığı işsizlik problemini dile getirerek, görüşme için gittikleri işletmelerin kapısından içeriye giremeden geri çevrildiklerini vurguladı.

Bu bilgi üzerine Vali Ahmet Altıparmak, “Asıl işverenlerimizin bu yaştaki kişilere iş vermeleri gerekiyor. Bu yaşta işini bilen kişinin yapamadığını genç yaştaki kişi nasıl yapacak. Bu yaştaki kişiler alınmalı ki yeni gelen kişilere iş deneyimlerini yani tecrübelerini aktarsınlar, işleri öğretsinler. Bu soruna çözüm bulunmalıdır” dedi.

Yorumlar

kamil   -  Bağlantı 2 Kasım 2016, 11:36

İşveren mevcut çalışanın hak ettiği ücreti vermiyor, çalışanlar daha iyi gelir elde etmek için işe girse bile gözü yüksek gelir arayışında oluyor. Motivasyon ve gelir düşüklüğü çalışanda işe sahiplenme duygusunu köreltiyor. Önce bu sorun çözülmelidir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 16 32Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 30Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 30Parçalı Bulutlu