REKLAMI GEÇ

Öğrenci dostu üniversite şehri araştırması yayınlandı, Denizli sınıfı geçti

Öğrenci dostu üniversite şehri araştırması yayınlandı, Denizli sınıfı geçti

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından gerçekleştirilen “Öğrenci dostu üniversite şehirleri” sıralaması açıklandı. Eskişehir’in ilk sırada yer aldığı memnuniyet araştırmasında Denizli de sınıfı geçti. 83 puan alan Denizli, 18. sırada yer aldı ve yüksek memnuniyet hissedilen şehirler arasına adını yazdırdı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Temmuz 2017 Salı, 19:00

55 binin üzerinde öğrencisi bulunan Pamukkale Üniversitesi ile tam bir üniversite şehri olan Denizli, misafir ettiği öğrencilere sunduğu yaşam kalitesi bakımından üst düzeyde olduğun belgeledi.

Üniversite Araştırma Laboratuvarı kurucuları Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından gerçekleştirilen “Öğrenci dostu üniversite şehirleri” araştırmasının sonuçları açıklandı, ortaya çarpıcı bir tablo çıktı.

6 KATEGORİDE SINIFLANDIRMA YAPILDI
Araştırma 6 kategoride yapıldı ve sınıflandırma da buna göre gerçekleştirildi. A+ olarak nitelenen çok yüksek memnuniyet hissedilen şehirler ile A puanlaması verilen yüksek memnuniyet hissedilen şehirler arasına girmeyi başaran üniversite şehirleri, barındırdıkları öğrencilere yüksek kalitede bir hayat sunduklarını belgeledi.

Memnuniyet hissedilen şehirler B, potansiyeli olmasına rağmen memnuniyeti sağlayamayan şehirler de C kategorisinde yer aldı. Memnuniyetsizliği gideremeyen şehirler ile memnuniyetsizliğin en yüksek olduğu iller ise D ve FF puanlarını aldı.

DENİZLİ A GRUBUNDA YER ALDI
55 binin üzerinde öğrencisi bulunan Pamukkale Üniversitesi’nin şehri Denizli, araştırmadan alnının akıyla çıktı, bunca yıldır verilen emeklerin boşa olmadığını gösterdi.

Yapılan çalışmada 83 puan alan ve başarı derecesi A olan Denizli, öğrenciye yüksek memnuniyet sunan şehirlerin arasına girdi ve 18. sırada yer aldı.

İLK SIRADA ESKİŞEHİR VAR
Araştırma sonuçları, Türkiye’nin üniversite başkentinin Eskişehir olduğunu ortaya koydu. 91 puan ile ilk sırada bulunan Eskişehir, A+ başarı puanını elde etti. Eskişehir’i, Antalya, İzmir, Çanakkale, Isparta, Bursa, Aydın, Ankara, Muğla, Tekirdağ, Edirne, Samsun, Trabzon, İstanbul-Asya, Balıkesir, Giresun,
Zonguldak, Denizli, İstanbul-Avrupa, Ordu, Manisa, Kocaeli ve Düzce izledi.

36 ŞEHİRDEKİ ÖĞRENCİLER MEMNUNİYETSİZ
Türkiye’de 33 şehirde öğrenciler yaşadıkları şehirden memnuniyet hissederken, 36 şehir öğrencilerine memnuniyetsizlik hissini yaşatıyor. Türkiye’de öğrencilerin hiç memnun olmadığı üniversite şehri Hakkari. 29 puan alabilen Hakkari, memnuniyetsiz şehirlerin de en altında, 82. sırada yer alıyor. Hakkari’nin önünde ise Şırnak, Bitlis, Kilis, Muş, Bingöl, Ağrı, Yozgat ve Bayburt yer alıyor.

Yorumlar

mmt   -  Bağlantı 19 Temmuz 2017, 15:27

Öğrenci dostumu kiralardan haberi yok herhalde anketi cevaplayanların

leyla esin   -  Bağlantı 19 Temmuz 2017, 13:25

Nasıl öğrenci dostu hiç de değil öğrenciden 300 tl otapark parası alan bir üniversite olabilir mi öğrenciden paramı alınır fakültelere okul dışından yürümek 20 dk arabayla giriş parayla yazıktır

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu