REKLAMI GEÇ

Parkı önleyemedi bu levhayı astı

Parkı önleyemedi bu levhayı astı

Pamukkale’nin Hacıkaplanlar Mahallesi’nde, evinin önüne “engelli aracı park yeri” levhası asan kişi, uyarıları dikkate alınmayınca bir başka levha daha astı. Ayrıca bir boya kovasını betonla doldurup bariyer oluşturdu.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 2 Haziran 2016 Perşembe, 09:56

Kentte yaya kaldırımlarının yüksekliği düşürülünce, bunu fırsat bilen sürücüler, bu alanları otoparka çevirdi. Yayaların gitmesi gereken yerlere araçlar park edilirken, yayalara da taşıtların gideceği yollarda akıp giden trafiğin içinde yürümek kalıyor.

denizli-arac-parkindan-sikilan-vatandas-onlem-icin-bu-levhayi-asti-1

ENGELLİLERE ALDIRAN YOK
Bir başka sorun ise engelliler için ayrılan park alanlarının boş bırakılmaması. Alışveriş merkezleri, cadde ve sokaklarda konulan uyarı levhalarına aldırmayan bazı sürücüler, “burası boş” diyerek araç parkını gerçekleştiriyor.

ANLAMAYANLARA LEVHA
Sözünü ettiğimiz örneklerden birisi de Hacıkaplanlar Mahallesi 1071 Sokak’ta yaşanıyor. Engelli bir vatandaş, ikamet ettiği binanın duvarlarına “engelli araç park yeridir” levhaları asmış.

denizli-arac-parkindan-sikilan-vatandas-onlem-icin-bu-levhayi-asti-2

Ancak aldırış eden olmayınca, çareyi “apartman girişine park yapmak yasaktır. Ö…. serbest” yazılı yeni bir levha asmakta bulmuş. Ek önlem olarak da içini betonla doldurduğu boya kovasını kaldırıma yerleştirip zincirlemiş.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 16 32Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 30Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 30Parçalı Bulutlu