REKLAMI GEÇ

Rüzgar uçuş için gün sayıyor

Rüzgar uçuş için gün sayıyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı Sokak Hayvanları Kliniği’ne yaralı olarak getirilen yavru leylek tedavi edildi. Klinik çalışanları tarafından “Rüzgar” adı verilen yavru leylek, kısa süre sonra doğal yaşamına bırakılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Temmuz 2015 Pazar, 13:56

Sokak hayvanlarının tedavisinin gerçekleştirildiği Hayvanları Kliniği’nin bu kez farklı bir misafiri vardı. Çivril’de ormanlık alanda yaralı halde bulunan yavru leylek, Orman ve Su İşleri Müdürlüğü çalışanları tarafından Sokak Hayvanları Kliniği’ne getirildi. Burada çalışanların “Rüzgar” adını verdiği yavru leyleğe tedavi uygulandı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği Veteriner Hekimi Emine Dangal, yavru olduğu için uçamayan ve kanadı ile bacaklarında yaralar tespit edilen leyleğin, kısa süre sonra tamamen iyileşerek yeniden doğal ortama salınacağını söyledi.

Uçamadığından yuvasından düştüğü sanılan yavru leyleğin tedavisinde sona gelindiğini ifade eden Dangal, klinikte bugüne kadar atmaca, şahin, leylek, flamingo, balıkçıl, akbaba gibi kuş türlerinin tedavilerini gerçekleştirerek, tekrar doğal ortamlarına bıraktıklarını kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu