REKLAMI GEÇ

Sınav kaygısına son

Sınav kaygısına son

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Lisans Yerleştime Sınavı’na (LYS) girmeye hazırlanan öğrencileri Eğitim Uzmanı Cihat Şener ile buluşturdu. Şener, sınav kaygısından kurtulmanın yollarını anlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Mayıs 2016 Pazartesi, 14:02

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, yaklaşan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) öncesinde sınava girecek öğrenciler için “Sınav Kaygısı Semineri” düzenledi. Ücretsiz olarak gerçekleştirilen etkinlikte Eğitim Uzmanı Cihat Şener tarafından öğrencilere; sınav kaygısıyla baş edebilme, sınav heyecanını kontrol edebilme, sınav stresini azaltmanın yolu konularında bilgi verdi.

denizli-buyuksehir-belediyesi-egitim-kaygisi-2

Seminere, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hüdaverdi Otaklı ile çok sayıda öğrenci ve veli katıldı. Eğitim Uzmanı Cihat Şener, LYS’ye girecek öğrenci sayısının 1 milyon 750 bin olduğunu belirterek, “Sizler yalnız değilsiniz. Sizin gibi yüz binlerce insan var. Denizli’de, Sinop’ta, Ardahan’da gittiğim her yerde sınava girecek öğrencilerde aynı donuk ifade var. Bu güvensizliği kırmanın yolu çalışmak ve fedakarlıktan geçiyor. Özveri olmadan başarı olmaz” dedi.

“ÇALIŞMAK BAŞARIYI, BAŞARI GÜVENİ GETİRİR”
Sınav kaygısıyla baş etmenin en iyi yolunun kendini bilmek olduğunu ifade eden Şener, “Artılarını eksilerini düşün, özeleştirini yap, eksiklerini gör ve bu eksiklikleri tamamlamak için aslanlar gibi çalış. Bak nasıl oluyor göreceksin. Çalışmak başarıyı, başarı güveni getirir. Güven ise kaygıyı, stresi ve heyecanı bitirir” diye konuştu.

denizli-buyuksehir-belediyesi-egitim-kaygisi-1

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci ise öğrencilere sınavlarında başarılar diledi, “40 yıllık eğitim tecrübesini değerli öğrencilerimizle paylaşan Cihat Şener hocamıza teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu