REKLAMI GEÇ

Şölene gelen öğrenciler Vali’nin konuğu oldu

Şölene gelen öğrenciler Vali’nin konuğu oldu

Servergazi Eğitim Kurumları tarafından organize edilen Türkçe Şöleni için yurtdışından Denizli’ye gelen öğrenciler, Vali Yavuz Erkmen’i ziyaret etti.

/ DENİZLİHABER / 11 Haziran 2010 Cuma, 17:48

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen ziyarete; Servergazi Eğitim Kurumları Müdürü Zeki Göçer, festivalde finansman desteği sağlayan İşadamı Abdullah Yağcı, Okul Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Süzer ve Laos, Benin, Estonya, Kenya, Tayland ve Gürcistan’dan gelen öğrenciler katıldı.

Servergazi Eğitim Kurumları Müdürü Zeki Göçer, Türkçe Şöleni için İlimize gelen öğrencilerin Türk ailelerin evlerinde misafir olacaklarını, yarın Pamukkale Antik Tiyatro’da Türkçe Şöleni’nin gerçekleşeceğini ve öğrencilerin iki gün Denizli’yi gezme fırsatı bulacaklarını söyledi.

Vali Yavuz Erkmen, tüm öğrencilere ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, “Önemli olan bu güzel ilişkilerin bundan sonra da devamıdır. Sizlerin orada Türkçe öğrenmeniz, Türk kültürünü öğrenmeniz, gelip burada yerinde gözlemlemeniz daha güzel. İnşallah bugüne kadar kafanızda canlandırdığınız Türkiye’yi dönüşte de aynı güzellikle oralara taşırsınız. Türkiye gördüğünüz gibi güzel bir ülke. İnsanları sizler gibi sıcak, sevecen ve misafirperver. Sizlerin buradan çok iyi izlenimlerle ayrılmanız bizim temennimizdir. Sizlere başarılar diliyorum” dedi.

Vali Yavuz Erkmen’in konuşmasının ardından, Kenya’dan gelen Şükri Mahat isimli öğrenci herkesi duygulandıran “Anneciğim” isimli şiiri Türkçe okurken, Bakur Magaldadze isimli öğrenci de Türkçe şarkı söyledi.

Ziyaretin sonunda Kenya’dan gelen Samuel Oloro isimli öğrenci Vali Erkmen’e ülkelerine özgü hediye takdim etti. Vali Yavuz Erkmen ise tüm öğrencilere ziyaretleri anısına çeşitli hediyeler verdi.

Servergazi Eğitim Kurumları tarafından organize edilen Türkçe Şöleni, yarın saat 20.30’da Pamukkale Antik Tiyatro’da yapılacak. 19 ülkeden 60 öğrencinin sahne alacağı şölende, Türkçe şarkılar söylenecek, şiirler okunacak ve gösteriler sunulacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu