REKLAMI GEÇ

Vali Altıparmak Pamukkale’de

Vali Altıparmak Pamukkale’de

Vali Dr. Ahmet Altıparmak, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde bulunan Hierapolis ve Pamukkale’de incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı. Vali Altıparmak, Pamukkale’de yapılan çalışmaların doğru yolda olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Temmuz 2016 Çarşamba, 10:30

Pamukkale Kuzey Kapı’da Pamukkale Kaymakam Vekili Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Büyüksoy ve Müze Müdürü Hasan Hüseyin Baysal tarafından karşılanan Vali Ahmet Altıparmak, ilk olarak Kuzey Kapı giriş bölgesinde yapımı devam eden ziyaretçi kabul ve karşılama merkezi inşaatında incelemelerde bulundu.

Ziyaretçi kabul ve karşılama merkezi inşaatının hızlandırılarak ihale şartnamesine sadık kalınmasını ve en kısa sürede tamamlanması talimatını veren Vali Altıparmak, daha sonra Hierapolis Antik Kenti’ne geçti.

Yaya olarak bölgenin tamamını inceleyen Vali Ahmet Altıparmak, kazı ve restorasyon çalışmaları ile peyzaj projeleri hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra antik havuzu ziyaret eden Vali Altıparmak, havuz hakkında bilgi aldı. Burada turistlerle de sohbet eden Vali Altıparmak, antik havuz yanında kaynaktan çıkan suyun tadına baktı.

denizli-vali-beyaz-cennette-incelemelerde-bulundu-1

Travertenleri de gezen Vali Altıparmak, eskiye göre daha beyaz ve daha korunaklı olduğunu gözlemlediğini vurguladı. Vali Altıparmak, “Gelecek kuşaklardan emanet aldığımız UNESCO Dünya Miras Listesi’nde bulunan Hierapolis Antik Kenti ve Pamukkale’nin korunması yönünde yapılan çalışmalar doğru yolda ilerliyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 16 32Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 30Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 30Parçalı Bulutlu