REKLAMI GEÇ

Vali’den müdürlere uyarı

Vali’den müdürlere uyarı

Vali Şükrü Kocatepe, İl İdare Şube Başkanları toplantısında daire müdürlerini, gereksiz her türlü israftan kaçınmaları konusunda uyardı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Aralık 2015 Perşembe, 11:47

İl İdare Şube Başkanları Toplantısı, Vali Şükrü Kocatepe başkanlığında yapıldı. Yılda 4 kez gerçekleştirilen İl İdare Şube Başkanları toplantısının yılın son buluşmasında, kamu kurum ve kuruluşlarının bir yıllık çalışmaları değerlendirildi.

Vali Şükrü Kocatepe, hizmet kalitesinin arttırılması amacıyla kurumlar arası koordinasyonun sağlanması ve gereksiz her türlü israftan kaçınılması konusunda uyardı. Kamu binalarının bakım ve onarımı, kamu araçlarının kullanımında dikkat edilecek hususlar, kapalı alanlarda uygulanan sigara yasağının kontrolü, çevre ve gürültü kirliliğine karşı alınacak tedbirlerin de masaya yatırıldığı toplantıda, Resmi Yazışmalarda Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümlerine uyulması istendi.

Toplantıda alınan kararlardan bazıları şöyle:
“Hizmet kalitesinin arttırılması, iş ve işlemlerin etkin, hızlı ve verimli bir şekilde yürütülmesi için kurumlar arası koordinasyon sağlanacak.

Kamu binalarının bakımı ve onarımı için tahsis edilen ödeneklerin tenkise mahal bırakılmadan kullanılması, binaların temizliği konusunda önlemler alınacak.

Resmi araçların 237 sayılı Taşıt Kanunu’na uygun olarak kullanılması, kamuya ait araçların görev dışında kullanılmaması ve azami derecede tasarruf tedbirlerine riayet edilecek.

Çevre ve gürültü kirliliğine karşı önlem alınması, ölçüm cihazlarının kirliliğin daha yoğun olduğu bölgelerde kurulması ve sayısının arttırılması, sulama kanallarına yönelik denetimlerin yoğunlaştırılacak.

Kapalı alanlarda sigara içilmemesi amacıyla gerekli tedbirlerin alınması ve bu tedbirlere uyulması konusunda gerekli titizliğin gösterilmesi, uymayanlar hakkında ise Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığınca Tütün Kontrolü Uygulamalarına ilişkin 2015/6 sayılı Genelge hükümlerince işlem yapılacak.

Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik hükümleri gereğince yangın planlarının titizlikle hazırlanması, ekiplerin personel hareketleri göz önüne alınarak güncellenecek, görevlilere gerekli tebligat yapılacak ve kurum panolarına asılarak duyurulacak.

Vatandaşlarla muhatap olan personelin veya görevlinin daha hassas, sabırlı ve nezaketli davranması, vatandaş tarafından verilen her türlü dilekçe ve başvuruların yasal süresinde hızla cevaplandırılması amacıyla gerekli tedbirlerin alınması, şehit yakınları ve gazilerimiz ile yaşlı ve özürlü vatandaşların resmi kurumlardaki iş ve işlemlerine öncelik verilecek.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu