REKLAMI GEÇ

Yabancı ortaklı ikinci altyapı projesi

Yabancı ortaklı ikinci altyapı projesi

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Daire Başkanlığı (DESKİ) İspanya ve Peru kökenli üç şirketin oluşturduğu konsorsiyum ile Deliktaş, Fatih, Cumhuriyet, İncilipınar, Siteler ve Mehmetçik mahallelerini kapsayan büyük bir altyapı projesinin anlaşmasını imzaladı. Atıksu, içme suyu ve yağmur suyu şebekesi yapımını kapsayan projede bir de SCADA adlı bir otomasyon sistemi kurulması planlanıyor. Sistem sayesinde aşırı yağışlarda yağmur suyu hatlarına masa başından bu sistem sayesinde müdahale edilerek suya yön verilebilecek. Böylelikle su taşkınları ve baskınların önlenmesi amaçlanıyor. Dünya Bankası finansmanı ile gerçekleştirilecek proje 103 milyon TL’ye mal olacak.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 10 Haziran 2014 Salı, 11:51

İspanyol Abensa İnfaestructuras Medio Ambiesnte ve Teyma Gestion Contratos de Construccion de Ingenieria şirketleri ile Peru’lu Abengoa Peru şirketlerinin oluşturduğu ortak konsorsiyum ile yürütülecek proje sözleşmesinin imza töreni, Denizli Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıda Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, DESKİ Genel Müdürü Mahmud Güngör ve şirket temsilcileri hazır bulundu.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, içme suyu atık su ve yağmur suyu şebekesi inşaatı ile SCADA Otomasyon Sisteminin kurulumunu içeren sözleşme kapsamında Deliktaş, Fatih, Cumhuriyet, İncilipınar, Siteler ve Mehmetçik mahallelerinde alt yapı projesini gerçekleştireceklerini söyledi.

Dünya Bankası finansmanı ile yapılacak projenin yabancı ortaklarla yürütüleceğini belirten Zolan, “Denizli’mizde alt yapı projesi gerçekleştirmiştik. Merkezin dışında kalan İncilipınar ve Ulus Caddesi’ne kadar olan bölümünün alt yapısı yapılmamıştı. Oralara içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu boruları döşeyerek altyapıyı tamamlayacağız. Kanalizasyon hatları tamamen değişecek. Olmayan yağmur suları hattı da oraya yapılacak ve İncilipınar, Cumhuriyet, Fatih, Deliktaş mahallelerinde yapmış olduğumuz ihale ve sonrasında anlaşmayla birlikte bu yatırımı gerçekleştireceğiz” dedi.

103 MİLYON TL’YE MAL OLACAK
Bu projenin, şiddetli yağışlar sonrasında oluşan su baskınlarını önleyeceğini belirten Zolan, “Alt yapı sistemleri çok kolay değildir. Bu projeyi en iyi şekilde bitireceğiz. Büyükşehir ve DESKİ’nin tarihi yatırımlarından olan bu ihale yaklaşık 103 milyon TL olacak. Uluslararası bir ihale yapıldı ve Dünya Bankası kaynakları ile planlanan yatırımımız İspanya ve Peru’dan gelen şirketler tarafından gerçekleştirilecek” diye konuştu.

SELE MASA BAŞINDAN MÜDAHALE EDİLECEK
Proje kapsamında kurulacak SCADA Otomasyon Sistemi ile yağmur suyu hatlarına masa başından müdahale etmenin mümkün olacağını belirten Zolan, “Otomasyon sistemi sayesinde ekranda kanalların ve depoların durumunu görebileceğiz. Aşırı yüklenmeden dolayı kanallardaki taşmalar için önceden önlem alabileceğiz. Masa başından müdahale edilerek, suyun yönünü değiştirebileceğiz. Beslenmesi gereken su depolarına yönlendirme yapabileceğiz. Böylelikle su baskını gibi olumsuzluklar artık önceden müdahale ile önlenebilecek” dedi.

PROJEYLE NELER YAPILACAK?
Alt yapı projesiyle birlikte 120 km içme suyu hattı oluşturulacak, 93 km kanalizasyon hattı ve 36 km yağmur suyu hattı döşenecek. Bunların yanı sıra 57 depoda inşaat ve metal işleri, 5 pompa istasyonu ve 2 hidrofor inşa edilecek. 27 derin kuyuda inşaat ve metal rehabilitasyon işleri, 33 kuyuda bina inşaatı yapılacak ve 7 depoda ana elektrik temin kabloları değişecek. Pompa istasyonlarında, kuyularda, depolarda, kaynaklarda ve hidrofor setlerinde mevcut alçak gerilim sistemi değiştirilecek ve enstrümantasyon sistemi kurulacak.

Yorumlar

Kerim can   -  Bağlantı 12 Haziran 2014, 20:53

Bu projenin takribi başlama zamanı ve bu projeye İncilıpınarda oturan ve Kınıklı Cddesine yaklaşık 70-80 mt iç boru döşenerek sorunlu olan apartmanımızda faydalanacakmı.?

Halil Başaran   -  Bağlantı 10 Haziran 2014, 15:17

Yaptığınız 100 yılın altyapısını gördük. Bi işe yaramıyor. Biraz fazla yağmur yağdığı zaman heryer göl oluyor. Denizli’yi borç yükünün altına sokuyorsunuz.

Cihan   -  Bağlantı 10 Haziran 2014, 14:35

Mehmetçik mahallesinin altyapısı yenilenmemişmiydi?
Tavas Karahisar’a kesinlikle bir el atılması gerek.

şamil   -  Bağlantı 10 Haziran 2014, 13:34

başkanım tavasın karahisar mahallesiyle ilgilenirmisiniz ara sokaklarımızın durumu içler açısı yağmur yağdıgında camur içinde yürüyoruz kanalizasyon deseniz hemen hemen her gün bir yerde boru patlıyor üst yapı deseniz berbat

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu