REKLAMI GEÇ

Zeybekci’den müze çıkışı

Zeybekci’den müze çıkışı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Endüstri Meslek Lisesi’ni taş binaları yıkılarak yapılacak olan Kent Müzesi ile ilgili sert bir çıkış yaptı. Eylemler ve davalarla sürecin engellenmek istendiğini söyleyen Zeybekci, “İnşallah engelleme çabaları devam etmezse bu yıl inşaata başlayıp, bir noktaya getirmeyi hedefliyoruz” dedi. Denizli İdare Mahkemesi, Şubat ayında binaların yıkımı ile sonuçlanacak uygulama hakkında yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

/ DENİZLİHABER / 14 Mart 2014 Cuma, 16:58

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, tarihi Kaleiçi Çarşısı’nda Denizli Belediyesi tarafından yapılan Kaleiçi Çayhanesi’nin açılış töreninde, taş binaların yıkımı ve kent müzesi inşaatı ile ilgili olarak tartışmaları yeniden alevlendirecek açıklamalar yaptı. 

Denizli’ye yılda 10 milyon turist çekmek gibi bir hedefleri olduğunu belirten Zeybekci, bunun için de Kent Müzesi’nin kentin göbeğine yani, taş atölye binalarının bulunduğu yere yapılması gerektiğini söyledi. Kent Müzesi ile birlikte şehir içine gelecek turistlerin Kaleiçi’ndeki alışverişi de canlandıracağını belirten Zeybekci, sivil toplum örgütlerinin taş binaların yıkımını önlemeye yönelik girişimlerine tepki gösterdi.

“ENGELLEMEYİN!”
Kent Müzesi inşaatına bu yıl başlamakta kararlı olduklarını belirten Zeybekci, “Denizli Müzesi’ni Pamukkale’ye veya başka bir yere şehir dışına yaptırmakla ilgili özel operasyonlar düzenliyor. Kaş göz arasında başka bir yerde planlama yapılıyor. Biz inatla, ısrarla Denizli Müzesi’nin şehrin en göbeğinde olmasını istiyoruz. Vilayetin orada olsun istiyoruz. Maalesef bizim bu hayallerimizi anlamayanlar hala başka şeylerin derdinde popülizm yapıyorlar. Tarihle alakası olmayan, yapıları Denizli’nin önüne perde olarak koyuyorlar. Aynı şahıslar 800 yıllık Denizli Ulu Camii yıkılırken gıklarını çıkarmadılar. Bundan 20-30 yıl önce değil, 2003 yılında Ulu Camii yıkıldı. O gün kimseden ses çıkmadı. Hala beklerim ben onları 10 yıldan beri ses ederler mi? Hala tek bir cümleleri yok. O müze gerekli. Bizim hedefimiz kent merkezine 10 milyon turist getirmek. Bu bölgeye gelen turistlerimizi kendi ülkelerinde göremedikleri bir mekan olan Kaleiçi’ne doğru yürütmek. Buralarda dolaştırmak. Bu hedefe ulaşmak için önemli mesafeler kat ettik. Bu sene bitmeden müze ile ilgili çok önemli gelişmeler sağlanacak. İnşaatını bir noktaya kadar getirmeye çalışacağız. Projesinde yol kat ettik. İnşallah yakında bazılarının engellemekle ilgili dava açmak gibi girişimleri devam etmez. Bunu yapmasınlar. Engel olmasınlar” dedi.

Zeybekci, konuşmaların ardından Çayhane’nin açılışını yaparak esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti, davetlilere ikram edilen keşkekten de yedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu