REKLAMI GEÇ

Zeytinli Bahçe’nin akaryakıt istasyonu kararına mahkeme ‘dur’ dedi

Zeytinli Bahçe’nin akaryakıt istasyonu kararına mahkeme ‘dur’ dedi

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Zeytinli Bahçe olarak bilinen Servergazi Mahallesi’ndeki yeşil alanı imar değişikliği ile akaryakıt istasyonuna çevirmesi bölgedeki vatandaşı isyan ettirmiş, konu yargıya taşınmıştı. CHP İl Başkanı Teoman Sancar, konuya duyarsız kalmayan semt sakinlerinin açtığı yürütmeyi durdurma davası Denizli İdare Mahkemesi’nde Büyükşehir Belediyesi’nin aleyhine sonuçlandığını açıkladı.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 18 Ekim 2017 Çarşamba, 14:38

Servergazi Mahallesi’ndeki Zeytinli Bahçe, geçtiğimiz yıl Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde sürpriz bir şekilde gündeme gelmiş ve oy çokluğu ile akaryakıt istasyonuna dönüştürülmesine karar verilmişti. Bu kararın ardından mahalle sakinleri karara tepki göstermiş, vatandaşlar Av. Hasan Tolga Özalp öncülüğünde yürütmeyi durdurma davası açmıştı.

Düzenlediği basın toplantısı ile davanın Büyükşehir Belediyesi aleyhine sonuçlandığını açıklayan Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, “Hukuk ve Adalet tecelli etmiş Büyükşehir Belediye Başkanlığının Parkı ve Yeşil Alanı Talan etme ve yerine Akaryakıt İstasyonu yaparak rant elde etme planı sona ermiştir” dedi.

“ZOLAN’IN İLK İMAR RANTI DEĞİL, SON DA OLMAYACAK”
Basın toplantısına, önceki dönem CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a ‘acil şifa’ dilekleriyle başlayan İl Başkanı Sancar, “Çevreyi korumak, yeşili artırmak ve mevcut parkları güzelleştirerek vatandaşlara hizmet vermekle yükümlü olan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zolan, yıllardır Zeytinli Bahçe adıyla bildiğimiz park ve yeşil alanı benzin ve LPG istasyonuna çevirmiştir. Bu ilk yaptığı imar rantı değildir. Son yaptığı da olmayacaktır. Fakat artık Denizli halkı bu AKP’li büyükşehir belediyesinin yeşil alanlar üzerinde oynadığı rantlara dur diyeceğini beyan etmiştik. Yine aynı anlayışla Cumhuriyet Halk Partisi’nin milletine ve memleketine duyduğu sorumluluk gereği yeşil alanın ranta kurban edilerek akaryakıt ve benzin istasyonu alanına çevrilmesini protesto etmiş ve adı geçen yeşil alanda bölge sakinleri ve duyarlı vatandaşlar ile basın toplantısı yaparak bölge halkını yapılan yeşil katliamı ile ilgili uyarıp, bilgilendirmiştik. Bunun devamında bölgede yaşayan ve yeşil katliamına duyarsız kalmayan değerli kardeşlerimizce açılan yürütmeyi durdurma davası Denizli İdare Mahkemesi’nce sonuçlanmıştır” dedi.

“ZOLAN BU KARARDAN DERS ÇIKARMALI”
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın mahkeme kararından ders çıkarması gerektiğini sözlerine ekleyen Sancar, “Artık şehrin Yeşil Alanlarını tahrip etme anlayışını sona erdirmesini rica ediyoruz. Kurnaz emlakçı zihniyetiyle değil, Denizli’ye ulvi hizmetler vermeye çalışan bir Büyükşehir Belediye Başkanı gibi davranmasını kendisine özellikle tavsiye ediyoruz. Bu Zeytinli Bahçe Parkının artık Yeşil Alan olarak kalmasını ve bunu üzerinde artık ticari planlar yapmamasını ve bölge halkını bir daha bu haksız ve hukuksuz rant girişimleriyle rahatsız etmemesini istiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 16 32Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 30Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 30Parçalı Bulutlu