REKLAMI GEÇ

Zolan: Gaziler onur abideleridir

Zolan: Gaziler onur abideleridir

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Zolan mesajında, “Kahraman gaziler, birer onur abideleridir. Şehit yakınlarına ve gazilerimize sahip çıkmak da hepimiz için milli bir vazife olmalıdır” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Eylül 2014 Cuma, 09:38

Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal Rütbesi ve Gazilik Unvanının verildiği 19 Eylül gününün, “Gaziler Günü” olarak kabul ve ilan edildiğini belirtti.

Başkan Zolan, “Şanlı tarihimizi daima yad etmek, gelecek kuşaklara aktarmak, değerlerimizin yaşatılması adına oldukça büyük öneme sahiptir. İnancımız gereği düşmana karşı mücadele vererek şahadet şerbetini içen ecdadımız nurlanmış; savaştan sağ veya yaralı olarak kurtulanlar da onurlanmış olarak kabul edilmektedir. Gerçekten de vatan, millet aşkına gösterdikleri mücadele azimleriyle kahraman gaziler, birer onur abideleridir” dedi.

“Bugün, üzerinde özgürce yaşadığımız bu kutsal topraklar, maddi bedeller ödenerek değil, şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanca mücadeleleri sayesinde vatanlaşmıştır” diyen Başkan Zolan, mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Vatanını ve bağımsızlığını her şeyden üstün tutan aziz milletimizin şanlı tarihi, bu uğurda kahramanca verilen mücadelelerle doludur. Türk milleti, var olduğu günden bu yana, ülkesine, milli ve manevi değerlerine, birlik ve beraberliğine yönelen tehditlere karşı canı pahasına mücadele etmiştir. Bugün millet olarak, birlik ve beraberlik içinde, bağımsız ve hür yaşıyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzun bilinci içinde şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan bu mukaddes toprakları ilelebet muhafaza etmek, ay yıldızlı bayrağımızı bu topraklar üzerinde ilelebet özgürce dalgalandırmak, şehit yakınlarına ve gazilerimize sahip çıkmak da hepimiz için milli bir vazife olmalıdır.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 31Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 16 32Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 30Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 30Parçalı Bulutlu