REKLAMI GEÇ

Kümes hırsızları özel ırkın peşinde

Kümes hırsızları özel ırkın peşinde

Servergazi Mahallesi’ni mesken edinen kümes hırsızlarının hedefinde yumurta verimliliği yüksek pahalı ırklar var. Mahalle sakinleri hırsızlıkların Ataks, Brahma ve Hint Horozu gibi ırkların bulunduğu kümeslerde yoğunlaştığını söylüyor. Ataks ırkının çifti, ortalama 250 TL’den satılıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Mart 2018 Pazartesi, 10:07

Servergazi Mahallesi’nde son yıllarda lüks villalarda bile organik ve doğal yumurta hayaliyle kümesler oluşturulmaya başladı. Organik yumurta rüzgarı nedeniyle onlarca evin bahçesi, hatta sokaklar farklı farklı ırklardan oluşan kümes hayvanlarıyla dolup taşıyor.

Kümes hayvanlarına olan bu yoğun ilginin bölmede hırsızlıkları da beraberinde getirdiğini geçtiğimiz hafta yaptığımız özel haber ile duyurmuştuk. Son iki yılda yaklaşık 20 kadar kümes hayvanı hırsızlığı yaşanmış onlarca tavuk çalınmıştı.

Kümes hayvanı hırsızlığının neden bu kadar yoğunlaştığı sorusunun yanıtlarını sorduğumuz yetiştiriciler özel ırkları işaret etti. Mağdurlar arasında, Ataks, Brahma gibi yumurta tavukları ve görsel olarak diğer kümes hayvanlarına göre çok güzel olan Hint Horuzu/Tavuğu cinslerinin hırsızların iştahını kabarttığı görüşü hakim.

Hırsızların hedefinde bulunan özel ırkların başında Ataks ırkı geliyor. Yılda 300’e kadar yumurta yapan yüksek verimliliğe sahip bu ırk en çok tercih edilenlerin başında geliyor. Öyle ki bir çifti ortalama 250 TL’den alıcı buluyor.

Brahma tavukları da yine organik, doğal yumurta yapan ırklardan biri. Ataksa göre daha az yumurtluyor ama yumurta özelliği bakımından tercih ediliyor. Servergazi’de bulunan kümeslerin bir diğer hayvanı ise Hint Horozu/Tavuğu. Bu tür de diğer ırklara göre görsel olarak daha güzel olduğundan dikkat çekiyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 16 30Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 31Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 31Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 31Parçalı Bulutlu