REKLAMI GEÇ

Subaşıoğlu Türkiye’yi temsil edecek

Subaşıoğlu Türkiye’yi temsil edecek

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, 23-26 Mart tarihleri arasında Fransa’nın Strasbourg kentinde yapılacak, 28. Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde (YBYK) Türkiye’yi, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile birlikte temsil edecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Mart 2015 Çarşamba, 11:22

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin Denizli Belediye Başkanlığı döneminde katıldığı, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’ne kendisinin yerine önerdiği isim olan, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, 6 ayda bir olmak üzere 2014 -2018 yılları arasındaTürkiye’yi ve Denizli’yi Bölgeler Meclisi’nde asil üye olarak temsil ediyor.

Türkiye’yi ulusal heyette 2. kez temsil edecek olan Başkan Subaşıoğlu, daha önce 14-16 Ekim 2014 tarihleri arasında Fransa’nın Strasbourg şehrinde gerçekleştirilen kongrede ilk kez yer almıştı. Başkan Subaşıoğlu’nun ilk kez katıldığı 27. Kongre Genel Kurulu’nda ‘Gençleri Güçlendirmek, Şehir ve Bölgeler İçin Ortak Sorumluluk’ konusu 2014 yılının temasını oluşturmuştu. 2015 yılının ilk dönem toplantısında; Göç Alan Yerel ve Bölgesel Yönetimler Hakkında Münazara, Terörizme Karşı Kentler ve Şehirler, Avrupa Şehirlerinde ve Bölgelerinde Radikalleşme: Terörle Mücadele, Anti- Semitist ve İslamofobia ile Irkçı Söylemler konuları görüşülecek.

Geçtiğimiz haftalarda Ankara’da Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel önderliğinde kongre öncesi bilgilendirme toplantında biraraya gelen heyette yer alan Başkan Muhammet Subaşıoğlu, “Avrupa Konseyi’nin merkezi olan Strasbourg’da yılda iki kez 47 ülkenin üyeliği ve seçimle gelmiş üyelerin katılımıyla Avrupa ülkelerinin sorunlarının görüşüldüğü ve çözüm odaklı çalışmaların yapıldığı Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresinde ülkemizi ve ilimizi temsil ediyor olmanın gururunu yaşıyorum.Bu yılda 23-26 Mart tarihleri arasında kongrede yerimizi alacağız. Kongrede; üye ülkelerde yerel ve bölgesel demokrasiyi ve bu yönetimlerin özerkliğini güçlendirmek, yönetişimi iyileştirmek ve Avrupa’daki bölgelerarası ve sınır bölgeleri arasındaki işbirliğini geliştirmekamaçlanıyor. Mahalli idari temsilcisi olarak bu konularda kendimizi dolayısı ile ilçemizi, ilimizi ve ülkemizi temsil ediyoruz.Türkiye’yi, temsil etmek üzere bu tür çalışmalara katılmaya devam edeceğim. Bir ülkenin demokratikleşmesi yerel demokrasinin kurulmasıyla mümkündür. Bu anlamda katıldığım ve 2018 yılına kadar katılacağım kongrenin hem Ülkemiz hem de ilimiz adına çok önemli ve verimli olduğunu düşünüyorum” dedi.

ERDOĞAN, DAVUTOĞLU VE ZEYBEKCİ’YE TEŞEKKÜR
Başkan Subaşıoğlu, böylesine önemli bir kongrede Türkiye ve Denizli’yi temsil etmesi için kendisini seçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ye de teşekkür etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 16 30Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 31Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 31Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 17 31Parçalı Bulutlu