REKLAMI GEÇ

Sünnet yemeğindeki puding zehirlemiş

Sünnet yemeğindeki puding zehirlemiş

Merkezefendi’nin Adalet Mahallesi’nde M.U. oğlunun sünnet töreni için imam hatip ortaokulunun bahçesinde yemek vermiş, organizasyona katılan 316 kişi zehirlenmişti. Kentte büyük etki yaratan zehirlenme olayıyla ilgili rapor hazırlandı. Yapılan tahlillerde, genel kanının aksine yemekte verilen et değil, puding zehirlenmeye yol açmış.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Eylül 2018 Salı, 15:39

Merkezefendi’nin Adalet Mahallesi’nde bir ortaokulun bahçesinde Eylül ayı başında oğlunun sünneti için mevlit okutan M.U. yaklaşık 600 kişiye bir yemek firması aracılığıyla yemek ikram etmişti. Yemekte tavuk çorbası, köfte, pilav, salata ve tatlı yiyen bazı kişilerde bir süre sonra kusma, baş dönmesi ve mide bulantısı şikayeti görülmesi üzerine kentteki hastanelere başvuran 316 kişi, gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedavi altına alınmıştı.

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlileri gıdalarla ilgili numuneleri alarak tahlile göndermişti.

Sağlık Müdürlüğü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından davette verilen yemeklerden alınan örneklerin incelenmesi tamamlandı, rapor hazırlandı.

ZEHİRLENME NEDENİ PUDİNG
Zehirlenme vakasının ardından olay yol açan yemeğin et olduğu üzerinde durulmuştu. Ancak, tahlillerin sonunda zehirlenmenin etten kaynaklanmadığı ortaya çıktı. 316 kişinin günlerce hastanelerde kalmasına yol açan zehirlenmeye pudingin neden olduğu ortaya çıktı.

Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan raporun, soruşturmayı yürüten savcılığa da iletildiği öğrenildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

MerkezefendiSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Mart 2024 Salı 9 19Parçalı Bulutlu
20 Mart 2024 Çarşamba 9 13Yağmurlu
21 Mart 2024 Perşembe 4 15Çok Bulutlu
22 Mart 2024 Cuma 5 15Yağmurlu
23 Mart 2024 Cumartesi 4 17Parçalı Bulutlu