REKLAMI GEÇ

Pamukkale Belediyesi Çin Heyeti’ni ağırladı

Pamukkale Belediyesi Çin Heyeti’ni ağırladı

Pamukkale Belediyesi’ne Çinli konuklar. Fujian eyaletinin Quanzhou kentine bağlı Shuitou Belediyesi’nden bir heyet, Pamukkale Belediyesi’ni ziyaret etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Ekim 2015 Cuma, 14:22

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’i ziyaret eden heyette Quanzhou Belediyesi 1. Başkan Yardımcısı Lin Boqian, Ulaşım Daire Başkanı Lui Zhiping, Ticaret Daire Başkanı Nian Xueqing, Nanan Belediye Başkan Yardımcısı Cai Loungqun, Anxi Belediye Başkan Yardımcısı Lin Rongchao, Quanzhou Yabancı ve Yurtdışı Çince İşleri Ofisi’nden Huang Decong yer aldı.

Pamukkale Belediye Başkanı Gürlesin ile yardımcıları Selim Arkan, Türkay Gözlükaya, Adnan Kaya ve Abdullah Sevinçli ile görüşen Çin Heyeti onuruna Karahayıt’ta bir yemek verildi.

Quanzhou ile Denizli’nin benzerliklerinin olduğunu söyleyen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Çinli heyeti Pamukkale’de ağırlamaktan mutluluk duyduk. Bu tür ziyaretlerle iki ülke arasında olduğu gibi iki şehir arasında da diyaloglar kurulmuş oluyor. Quanzhou’nun Denizli ile mermer konusunda ticaret yapması çok önemli. Ouanzhou Türkiye’den yaklaşık 300 milyon dolarlık mermer alımı yapıyor. Bu ticaretin daha da artmasını diliyoruz. Dünyaca ünlü Pamukkale ve Karahayıt’ta Çinli konuklarla bir arada olmaktan da mutluluk duyduk. Pamukkale her geçen gün Dünya’da tanınmaya devam ediyor” dedi.

Quanzhou Belediyesi 1. Başkan Yardımcısı Lin Boqian ise, Pamukkale ve Karahayıt’a hayran kaldıklarını ifade ederek, “Quanzhou ile Denizli birbirine benzeyen ve ticaret açısından da önemli şehirler. Biz Denizli’den aldığımız mermeri Çin’de işleyerek satıyoruz. Denizli’ye gelmeden önce bilgi sahibi değildim. Ancak burada Pamukkale ve Karahayıt’ı görünce bu kente hayran kaldım. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e de bize gösterdiği yakınlık nedeniyle teşekkür ediyorum. Bizim ülkemizde Kasım ayı ve Nisan ayında mermer fuarı oluyor. Bu fuarda siz de görmek istiyoruz. Sizi Çin’e davet ediyoruz. Sizin Pamukkale gibi bizim de Çin Seddimiz var. Biz de sizi orada ağırlamak isteriz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 13 30Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 15 30Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 14 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 15 32Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 15 32Parçalı Bulutlu