REKLAMI GEÇ

Toplantılar kayıt edilecek

Toplantılar kayıt edilecek

Pamukkale Belediye Meclisi toplantıları, hem sesli hem de görüntülü olarak kayıt altına alınacak. Meclisteki konuşmalar da yazılı metin haline getirilerek talep eden meclis üyelerine verilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Nisan 2014 Perşembe, 11:24

Pamukkale Belediye Meclisi’nde ‘Meclis toplantılarının sesli ve görüntülü cihazlarla kayıt edilmesini içeren Çeşitli İşler Komisyonu’ndan gelen rapor kabul edildi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, toplantıların kayıt edilmesinin şeffaflık ilkesinin gereği olduğunu belirterek, “Kayıtlar, alenilik, hesap verilebilirlik, toplum tarafından bilinirlik açısından oldukça önemlidir. Ayrıca meclis toplantılarının sağlıklı şekilde yürütülmesi için kayıtlar gereklidir. Hesap verilebilirlik ve konuşulan gündemlerin kayıtlara girmesi, gelecekte tartışma olmaması, meclisin huzurlu şekilde çalışmalarını devam ettirebilmesi hepimizin önceliğidir. Kayıt işleminin olmasını hepimiz istiyoruz, kanun da bunun olması gerektiğini bizlere sunuyor. Bu arada meclis görüşmelerinde yapılan konuşmalar da bire bir orijinal şekliyle yazılı ortama aktarılıp kayıt altına alınacak. Böylece hangi tarihte hangi oturumda neler konuşulmuş, insanlar rahatlıkla bu bilgilere ulaşabilecek. Meclis üyelerimizden bu yazılı tutanakları talep edenler, istedikleri zaman bu bilgilere ulaşabilecek. Amacımız vatandaşlarımıza, şeffaf ve hesap verilebilir şekilde hizmet etmektir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 13 30Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 15 30Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 14 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 15 32Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 15 32Parçalı Bulutlu