REKLAMI GEÇ

Karahayıt’ta çocuklara özel etkinlik

Karahayıt’ta çocuklara özel etkinlik

Pamukkale Belediyesi’nin Karahayıt’ta Ramazan Geceleri programları kapsamında çocuklar, Meddah gösterileri, oyun grupları ve çeşitli eğlencelerle Ramazan’ın tadını çıkardı. Etkinliğin 14. programı sadece çocuklara yönelik gerçekleştirildi, “Burak Abi İle Çocuk Şarkıları” eğlenceli anlar yaşattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Temmuz 2016 Cuma, 09:31

Pamukkale Belediyesi, Ramazan şenlikleri kapsamında birbirinden değerli sanatçıları ilçe halkıyla Karahayıt’ta buluşturdu. Ramazan boyunca Ezgi şölenlerinden tasavvuf musikilerine, sema gösterilerinden ilahilere, dini sohbetlere kadar Karahayıt’ta Ramazan coşkusu sürdü.

denizli-pamukkale-huseyin-gurlesin-iftra-1

ÇOCUKLAR EĞLENCENİN TADINA VARDI
Şenlik kapsamında her gün olduğu gibi ana program öncesi çocuklara ve ailelere yönelik Meddah gösterisi, oyun grupları ve çeşitli eğlenceler yer aldı. Çocuklar oyun gruplarında coştu, pamuk şeker, macun, limonata gibi ikramların tadına baktı. Etkinliğin Karahayıt’ta gerçekleşen 14’ncü ve son programı da çocuklara yönelik oldu.

Televizyon ekranlarından çocukların yakından tanıdığı “Burak Abi” Pamukkaleli çocuklarla buluştu. Çocuklar etkinlikte şarkılarla coştu. Ayrıca Burak abileri çocuklarla oyunlar oynadı sohbetler gerçekleştirdi. Etkinlikte Karagöz ve Hacivat ile çocuklar unutulmaz bir Ramazan gecesi yaşadı.

Etkinlikte Başkan Hüseyin Gürlesin, çocuklara içerisinde ‘Santranç takımı, Diş Bakım Seti, 4 İşlem Matematik Oyunu ve Boyama Kitabı’nın yer aldığı hediye paketi vererek, sevinçlerini ikiye katladı.

Program sonunda Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’de çocuklara tatlı bir Ramazan gecesi yaşatan Burak Sezen’e teşekkür ederek içerisinde Kuran-ı Kerim, tespih ve esansın bulunduğu sanduka hediye etti.

denizli-pamukkale-huseyin-gurlesin-iftra-2

“ÇOCUKLARIMIZA GELENEKLERİMİZİ AKTARDIK”
Ramazan ayı boyunca o nostaljiyi vatandaşlara yaşattıkları gibi çocuklara o kültürü, gelenekleri aşıladıklarını belirten Başkan Gürlesin, “Ramazan boyunca ezgi şölenlerinden tasavvuf musikilerine, sema gösterilerinden ilahilere, dini sohbetlere kadar, alanında öne çıkan birçok sanatçımızı ilçe halkımızla buluşturduk. Bunun yanı sıra Ramazan geleneklerini aşılamak, Ramazan’ın o manevi atmosferini çocuklarımıza da yaşatmak amacıyla çocuklarımızı da ön planda tuttuk. Onlar için çocuk oyun grupları hazırladık. Çeşitli eğlencelerin yanı sıra macun ve limonata, pamuk şeker ikramlarımız oldu. Ana program öncesi sahne alan meddahımız hem çocuklara hem ailelere seslendi. Sonuç olarak çocuklarımız etkinliklerimizde unutulmaz bir Ramazan geceleri yaşadı. Bizde onların gülen yüzlerini gördükçe mutluluğumuz iki kat arttı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 13 30Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 15 30Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 14 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 15 32Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 15 32Parçalı Bulutlu