REKLAMI GEÇ

Gürlesin’in muhtarlarla çevre buluşması

Gürlesin’in muhtarlarla çevre buluşması

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, ilçe sınırları içindeki mahalle muhtarları ile bir araya gelerek çevre konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Ocak 2017 Perşembe, 16:10

Pamukkale Belediyesi, çevre bilincini artırma konusunda da çalışmalara imza atıyor. Bayat ekmek toplam kutuları ve atık yağ toplama sistemi işlemeye devam ederken, mahalle muhtarlarına çevre konulu bir sunum yapıldı.

Düzenlenen kahvaltıya Pamukkale Belediyesi Başkanı Hüseyin Gürlesin’in yanı sıra başkan yardımcıları Adnan Kaya, Veli Demir, Türkay Gözlükaya, Pamukkale Belediye Meclisi’nden AK Partili üye Süleyman Gedik, CHP’li üye Mehmet Cansever ve MHP’li üye Ali Şapma ile 68 mahalle muhtarı katıldı.

“ATIK YAĞLAR TOPLANMALI”
Pamukkale Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü ekipleri muhtarlara çevre konusundaki projelerle ilgili detaylı bilgiler verdi.

1 litre atık yağın 1 milyon litre suyun kirlenmesine yol açtığını belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Bizden sonra gelen nesillere temiz bir çevre bırakmak istiyorsak çevreyi koruyacak konulara daha çok önem vermeliyiz. Yaşadığımız alanın ne kadar temiz olmasını istiyorsak çevremizin de o derece temiz olmasını tutmak zorundayız. Belediye olarak bu konuda üzerimize düşen görevi bu güne kadar yaptık. Tüm muhtarlarımızın ve vatandaşlarımızın da çevreyi temiz tutma ve atık yağların geri dönüşümü konusunda çok büyük bir hassasiyet göstermesini bekliyoruz. Biz belediye olarak bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız. Hatta atık yağların toplanmasını evlerde zorunlu hale bile getirebiliriz. Atık yağları lavaboya dökmektense evdeki pet şişelere dolduralım. Daha sonra belediye ekiplerimiz, biriktirilen bu atık yağları evlerde topluyor. Böylece geri dönüşüm sayesinde bu yağlar çevreye zarar vermeyip ekonomiye de büyük bir katkı sağlıyor. Ben siz mesai arkadaşlarımız olan muhtarlarımızın vatandaşlarımıza bu konudaki hassasiyetimizi anlatacağınıza inanıyorum. Bu konuda hem sizlerin hem de vatandaşlarımızın duyarlı olmasını bekliyorum” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Başkan Gürlesin, en çok atık yağ toplayan mahalle muhtarları ve vatandaşlara çeşitli ödüller verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 13 26Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 12 30Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 15 29Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 13 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 15 32Parçalı Bulutlu