REKLAMI GEÇ

Pamukkale Belediyesi faaliyetlerine onay

Pamukkale Belediyesi faaliyetlerine onay

Pamukkale Belediye Meclisi, belediyenin bir yıllık faaliyetini görüştü. 1.5 saat süren görüşmelerin ardından Pamukkale Belediyesi’nin bir yıllık çalışmalarını yeterli görmeyen muhalefet ret oyu kulandı. Rapor, 19 Ak Partili üyenin oyu ile meclisten geçti.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 7 Nisan 2016 Perşembe, 10:28

Pamukkale Belediye Meclisi nisan ayı toplantılarını tamamladı. Pamukkale Belediyesi’nin 2015 yılı faaliyet raporunun da görüşüldüğü son oturuma Meclis Başkan Vekili Mehmet Ali Haluk Değirmenci başkanlık etti.

denizli-pamukkale-belediyesi-faaliyet-raporu-ic-2

MHP GRUBU ONAY VERMEYECEK
Yol ve cadde genişletme ile ilgili imar planı değişikliğiyle ilgili gündem maddesine hayır oyu veren MHP grubu, yapılan hukuksuzluğa ortak olmayacaklarını açıkladılar. MHP’li üye Yasin Çatalok, “Yol ve cadde genişletilmesiyle ilgili imar planı değişikliğini ile ilgili alınan kararlar acil olmayan 10 yıl, 20 yıl bekli de 50 yıl sonra uygulanacak kararlar. Cadde cadde karar almak yerine bölgenin tamamını kapsayacak imar planı hazırlanmalı ve karara bağlanmalıdır. Ayrıca burada hukuksuzluk yapılıyor. DOP dediğimiz düzenlemeye tabi tutulan yerlerin ihtiyacı olan yol, meydan, park, yeşil alan, genel otopark gibi umumi hizmetlere ayrılan pay nedeniyle vatandaşlar maddi zarara uğratılıyor. Bu değişiklik yapılırken vatandaş bilgilendirilmiyor. Bunu yapmaya hakkımız yok. Burada alınan kararların hepsi vatandaşların itirazı üzerine geri dönecek. Bu nedenle MHP grubu olarak yol ve cadde genişletmeye yönelik maddelere hayır oyu vereceğiz” dedi.

FAALİYET RAPORU GÖRÜŞÜLDÜ
Gündemin son maddesi olarak meclise gelen Pamukkale Belediyesi’nin 2015 yılı faaliyet raporu üzerinde 1.5 saat tartışıldı. 18 müdürlüğün bir yıllık çalışmalarının yer aldığı ve 344 sayfadan oluşan faaliyet raporu tek elle tutulamayacak kadar ağır olduğunu, ancak içerisindeki bilgilerin yeterli olmadığını vurgulayan muhalefet partilerinin üyeleri raporu eleştirdi.

denizli-pamukkale-belediyesi-faaliyet-raporu-ic-1

ASIL HİZMETLER AKSATILMIŞ
CHP Grup Başkan Vekili Yılmaz Doğan, belediyede memur ve işçi kadrolarının boş olmasını eleştirerek, “Taşeron işçilikle belediye hizmetleri yürütülmez. Ayrıca, belediyede çalışan kadın personelin oranı yalnızca yüzde 27. Nüfusumuzun yüzde 50’sinin kadınlardan oluştuğunu göz önünde bulundurursak, bu oran çok çok az. Kadının olduğu yerde disiplin ve başarı vardır. Genel bütçeden en fazla pay Diyanet, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunmaya ayrıldığını biliyoruz. Pamukkale belediyesi olarak biz, okullara, camilere hizmet etmektense, o parayı bir türlü bitmeyen alt yapı çalışmalarına ayırmamızın daha doğru olacak” dedi.

CHP Grubu’ndan Özkan Aslan ise, Belediyenin dejavantajlı gruplar için hiçbir çalışma yapmadığın öne sürerek, “Bunu biz bir yıl önce de söyledik. Ancak hiçbir hareket göremedik. Belediyemizin asli görevleri arasında yaşlı, engelli gurupları sahip çıkmak onların yaşam standartlarını yükseltmek amacıyla hizmet vermektir. Ama Pamukkale Belediyesi’nin 1 yıllık çalışmasının arasında bunu göremiyoruz. Yaşlı bakımevi, Alzheimer hastaları için gündüz bakım evi ve 0-6 yaş çocuklar için kreşlerin yapımı ile ilgili hiçbir çalışma yok” diyerek, faaliyet raporuna ret oyu vereceklerini ifade etti.

BELEDİYE ZARARA UĞRATILIYOR
MHP grubu ise, belediye ait bazı işyerlerinin, arsaların ve tarlaların değerlendirilmeyecek belediyenin zarara uğratıldığını ileri sürdü. MHP Grup Başkan Vekili Ahmet Durmaz, faaliyet raporunun görünüşte ağır ancak içinin kendilerini tatmin etmediğini söyledi.

denizli-pamukkale-belediyesi-faaliyet-raporu-ic-3

YATIRIM YILI OLDU
AK Parti Grubu adına söz alan Alparslan Albay, 2015 yılının Pamukkale Belediyesi için tam bir yatırım yılı olduğunu belirterek, “Faaliyet raporuna baktığımızda, çalışmalarımızın büyük bir bölümünü Fen İşleri birimimizin çalışmalarının yer aldığını görürüz. 2014 yılı bizim için bir kuruluş yılı oldu. 2015 ise imar, alt ve üst yapı çalışmalarının yanı sıra sosyal belediyeciliğin ön plana çıktığı bir yıl oldu” dedi.

Muhalefet partili üyelerin faaliyet raporu ile ilgili eleştirilerine cevap veren oturum başkanı Mehmet Ali Haluk Değirmenci, “Boş kadro eleştirilerinizin haklı olduğunu düşünüyorum. Ancak, TBMM’de bununla ilgili çalışma olduğunu biliyorsunuz. Sözleşmeli personellerin kadroya alınma ile ilgili kararın kesinleşmesinin ardından boş kadrolar dolacaktır. Müdürlüklerin vekillerle idare edilmesi ise Başkan Hüseyin Gürlesin’in inisiyatifindedir. Gürlesin, bu konuyu değerlendirecek ve en kısa zamanda müdür atayacaktır” diye konuştu.

denizli-pamukkale-belediyesi-faaliyet-raporu-ic

MUHALEFET YETERLİ GÖRMEDİ
Üzerinde 1.5 saat tartışılan Pamukkale Belediyesi 2015 Yılı Faaliyet Raporu, meclis üyelerinin oyuna sunuldu. CHP ve MHP’li üyelerin hayır oyuna karşılık, AK Partili 19 üyenin evet oyu ile faaliyet raporu kabul edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 13 30Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 15 30Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 14 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 15 32Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 15 32Parçalı Bulutlu