REKLAMI GEÇ

Pamukkale’deki kazanın ardından şok iddialar

Pamukkale’deki kazanın ardından şok iddialar

Pamukkale’de meydana gelen ve Koreli bir turist ölümüyle sonuçlanan kazanın ardından tüm dikkatler Beyaz Cennet’te uçuş yapan pilotlara çevrildi. Kaza yapan pilotun uçuş lisansının bulunmadığı öne sürüldü. Pamukkale’de havalanan pilotların çoğunun da lisanslı olmadığı iddia edildi, yetkililer göreve davet edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Haziran 2018 Pazar, 18:52

Pamukkale’de uzun süredir devam eden paraşüt uçuşları, bu kez korkunç bir kaza ile gündeme geldi.

Saat 15.30 sıralarında yolcusu Koreli Seo Yun Seok ile havalanan yamaç paraşütü pilotu Nazmiye Sevda Ağda, inişe geçtiği sırada kontrolü kaybetti ve paraşüt 5 metreden sert iniş yaptı. Pilot kazadan kırıklar ile kurtulurken, Koreli turist yolcu hastaneye kaldırılırken hayatını kaybetti.

PİLOTUN LİSANSI VAR MI?
Korkunç kazanın ardından ortaya bazı iddialar atıldı. Paraşütün kadın pilotunun lisansının olmadığı öne sürüldü. Firmaya bağlı çalışan 3 kadın pilotun da lisanssız uçtukları, son 3 ayda da iki kırıklı, bir de ölümlü kazaya yol açtıkları iddia edildi.

ÇOĞUNLUĞUNUN LİSANSI YOK
Pamukkale’de 6 firmaya bağlı yaklaşık 35 dolayında pilotun bulunduğu, ancak bunlardan yalnızca 10’unun lisanslı olduğu da öne sürüldü. Bugüne kadar bir çok kez Valilik, Cumhurbaşkanlığı şikayet hattı (CİMER), Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) durumun iletildiği ve önlem alınmasının istendiği öğrenildi.

ÇOK FAZLA KAZA OLUYOR, ANCAK KİMSE BİLMİYOR
Pamukkale’de gerçekleştirilen uçuşlara yönelik bilgi veren lisanslı ve deneyimli bir pilot, kendisi başta olmak üzere bu işi profesyonelce yapan arkadaşlarının yaşanan durumdan rahatsız olduğun söyledi. Yaklaşık 1.5 yıldır başvurmadık yer bırakmadıklarını, ancak sonuç alamadıklarını anlatan pilot, “Korktuğumuz başımıza geldi. Daha önce birçok kez kırımlı kazalar yaşanıyordu, Ölüm olmasından korkuyorduk. Bu da başımıza geldi” dedi.

LİSANSSIZ PİLOT DAHA UCUZA UÇUYOR
Lisanssız pilotların daha ucuza çalıştığını, lisansı olmadığı için de uçuş ve kaza sigortası gibi zorunlu sorumlulukların yerine getirilmediğini belirten pilot, “Pamukkale’de 35 dolayında pilot havalanıyor ve yılda yaklaşık 30 bin uçuş gerçekleştiriliyor. Ne yazık ki bu uçuşların büyük bölümünü de lisanssız pilotlar yapıyor” dedi.

DENETİM ZORUMLU
Bu kazaların önüne geçilmesi, uçuşların hava koşullarına göre yapılması için denetimin zorunlu olduğun söyleyen pilot, “Belgesiz çalışılmasına izin verilen tek uçuş merkezi Pamukkale. Mutlaka bunun önleminin alınması gerekiyor. Böyle devam ederse daha çok can yanar. Yetkililere bir kez daha sesleniyorum. Bu duruma bir son versinler, Pamukkale’de de denetim sistemini kursunlar” dedi.

SÖZ VERİLMİŞTİ AMA…
Pamukkale’de bir önemli sorunun da kalkış ve iniş pistlerinin olmaması olduğunu anlatan pilot, “Çalıların arasından, çamurun içinden havalanıyoruz. İniş yapabileceğimiz bir pist de yok. Yerel yönetimlerin seçim vaatleri arasında vardı ama hala bir adım atılmadı. Pamukkale’ye mutlaka kalkış ve iniş pistleri yapılmalı, denetimler sağlanmalı” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 13 26Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 12 30Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 15 29Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 13 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 15 32Parçalı Bulutlu