REKLAMI GEÇ

Yangında 100 hektarlık alan kül oldu

Yangında 100 hektarlık alan kül oldu

Akhan Mahallesi’nde öğle saatlerinde başlayan ve rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan yangın, ekiplerin canla başla mücadelesi sonucu 4 saatte kontrol altına alındı. Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu yangında 100 hektarlık alanın zarar gördüğünü söyledi. Yangının çıkış nedeninin biçerdöver kaynaklı olduğunu belirten Korucu, “Yanan alan büyük gibi görünüyor ancak çoğunluğu niteliksiz ormanlar ve çalılık alanlar” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Mayıs 2018 Salı, 21:08

Denizli kabus gibi bir günü geride bıraktı. Öğle saatlerinde Akhan’da ekili alanda başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle hızla yayılmış, geniş bir alanda etkili olmuştu.

Yer ekiplerinin yanı sıra 3 helikopter ve bir de uçağın katılımıyla gerçekleştirilen söndürme çalışmaları yaklaşık 4 saat sonunda sonuç verdi. Yangının kontrol altına alınmasının ardından da soğutma çalışması başlatıldı.

YANGININ NEDENİ BİÇERDÖVER
Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, yangının kontrol altına alınmasının ardından Denizlihaber.com’a özel açıklamalar yaptı. Yangının bölgede hasat yapan biçerdöverden kaynaklandığını belirten Korucu, “Bu yıl ikinci kez biçerdöver kaynaklı yangın ile karşı karşıya kaldık. İlkinde şanslıydık ve yangını genişlemeden yakalamıştık. Ancak bu kez rüzgarın şiddetli olması işimizi zorlaştırdı” dedi.

100 HEKTARLIK ALAN ZARAR GÖRDÜ
Yangının yaklaşık olarak 100 hektarlık alanda etkili olduğunu belirten Korucu, “Alan büyük gibi görünüyor ancak yanan alanlar parçalı. Bir de yangının etkilediği bölge bizim iyi orman olarak nitelendirmediğimiz yer. Genellikle çalılıklarla kaplı ve erozyon önleme bölgesi. Nitelikli orman olarak kaybımız fazla değil. Ormanlık alana ulaşmadan söndürmemiz bizim için şans oldu. Yanan alanın tam olarak içeriği ancak yapılacak ölçümlerden sonra ortaya çıkar” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

PamukkaleSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 13 30Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 15 30Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 14 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 15 32Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 15 32Parçalı Bulutlu