REKLAMI GEÇ

Sarayköy’de besihaneler ilaçlanıyor

Sarayköy’de besihaneler ilaçlanıyor

Sarayköy Belediyesi, ilçede yoğun bir şekilde görülen karasineğe karşı ilaçlama mücadelesi başlattı. Karasineklerin besihanelerden kaynaklandığını söyleyen Başkan Ahmet Necati Özbaş, karasinek oluşumunu engellemek amacıyla buralarda ilaçlama yaptıklarını bildirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Temmuz 2014 Cuma, 09:52

Sarayköy’de hayvancılığın geçim kaynakları arasında önemli bir yer tuttuğunu işaret eden Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, özellikle eskiden köy olan mahallelerde birçok evde hayvan yetiştirildiğini, bu nedenle de mahallelerde yoğun bir şekilde karasinek görüldüğünü belirtti.

Hayvancılık yapmayan vatandaşların bu durumdan şikayetçi olduklarını ifade eden Özbaş, “Süt üreticilerimizin de hijyenik ortamda süt üretimi yapmaları mümkün olmuyor.Bu rahatsızlığı gidermek için besihanelerimiz ilaçlanmaya başlandı. Gelen şikayetler dikkate alındı ve ilaçlamaya başlandı. Bunun sonucunda tüm vatandaşlarımız daha temiz mahallelerde yaşayacak” dedi.

Mahalleleri ilaçlamanın bir noktaya kadar fayda sağladığını, daha iyi sonuç alabilmek için sorunun besihanelerin ilaçlandığını kaydeden Özbaş,“Bu rahatsızlığı tamamen gidermek için besihane sahibi vatandaşlarımızın daha duyarlı olmalarını ve desteklerini bekliyoruz” çağrısında bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı