REKLAMI GEÇ

Sarayköy’ün Milli Mücadele’ye katılışının 99. yılı kutlanıyor

Sarayköy’ün Milli Mücadele’ye katılışının 99. yılı kutlanıyor

24 Mayıs Sarayköy’ün Milli Mücadele’ye Katılışının 99. yıldönümü törenlerle kutlanıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Mayıs 2018 Perşembe, 13:56

Sarayköy’ün Milli Mücadele’ye katılışının 99. yıldönümü kutlamaları Atatürk Parkı’nda başladı.

Törene Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Garnizon Komutanı Yzb. Hasan Çağrı Öcal, İlçe Cumhuriyet Savcısı Necati Karaca, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın Atatürk Anıtına çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi.

Günün anlam ve önemine dair konuşmayı Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş yaptı.

Özbaş, “Vatanımızı, milletimizi ve bayrağımızı tarih sahnesinden silmek isteyen düşmanlara karşı 24 Mayıs 1919’da belediye önünde toplanarak bağımsızlık ateşini yakan şanlı ecdadımızın Milli Mücadele’ye katılışının 99. yıldönümünde, torunları olarak yine bu meydanda, aynı ruh ve aynı coşkuyla bir arada olmanın mutluluğunu ve haklı gururunu yaşıyoruz. Tüm dünya bilmelidir ki, vatan bizim için namustur ve bizler namusumuzu korumak için can feda etmeyi şeref sayarız. Tüm bu duygu ve düşüncelerle Sarayköyümüzün, kahraman ecdadımızın Milli Mücadeleye Katılışı’nın 99. yıldönümünü tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize ve gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Konuşmanın ardından 24 Mayıs Sarayköy’ün milli mücadeleye katılışı konulu şiir, resim, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Çelenk sunma töreninin ardından milli mücadele kahramanlarının kabristanları ziyaret edilerek dua edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı