REKLAMI GEÇ

Sezen Aksu’nun çocukluğunun geçtiği ev kül oldu

Sezen Aksu’nun çocukluğunun geçtiği ev kül oldu

Sarayköy Şehit Hüseyin Kuş Parkı yanında bulunan ve uzun süredir atıl durumda bulunan Kapancıoğlu Konağı alevlere teslim oldu. Sezen Aksu’nun çocukluğunun geçtiği, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sarayköy ziyareti sırasında çok beğendiği ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın da kamulaştırma için çaba harcadığı konak yok oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Aralık 2017 Cumartesi, 10:40

Sarayköy’ün en önemli yapılarından biri olan Kapancıoğlu Konağı gece saatlerinde belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangına teslim oldu.

İhbarın ardından olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi, ancak konak kül olmaktan kurtarılamadı.

TARİHİ ESER KAPSAMINA ALINMIŞTI
Kapancıoğlu Ailesi’ne ait olan ev bir süre önce tarihi eser kapsamına alınmış ve koruma kararı çıkarılmıştı. Atıl durumda olan ve bakılmayan ev uzun süredir madde bağımlıların mekanı haline gelmişti. Sarayköy Emniyeti de daha önce aileyi bu konuda uyarmış, giriş-çıkış emniyetinin sağlanması istenmişti.

ERDOĞAN ÇOK BEĞENMİŞTİ
Türkiye’nin sevilen sanatçılarından Sezen Aksu’nun da çocukluğunun geçtiği evi Sarayköy ziyaretinde fark eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çok beğenmiş ve kamulaştırılmasını istemişti.

ZOLAN’IN ÇABALARI SONUÇ VERMEDİ
Erdoğan’ın çok beğendiği evin korunması için harekete geçen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da kamulaştırma için çaba harcamış, ancak bir sonuç elde edilememişti. Zolan’ın 1 milyon 800 bin liralık teklifi mülk sahipleri tarafından kabul edilmemişti.

YANGININ ÇIKIŞ NEDENİ ARAŞTIRILIYOR
Sarayköy’ün önemli tarihi değerlerinden biri olan Kapancıoğlu Konağı’nda çıkan yangının nedeni araştırılıyor. Yangın söndürme çalışmalarının ardından başlayan soruşturma kapsamında, konağın yok olmasına yol açan nedenlerin ortaya çıkarılması bekleniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı