REKLAMI GEÇ

İhanet tünellerine ilk giren ekipteydi

İhanet tünellerine ilk giren ekipteydi

Afrin’de devam eden Zeytin Dalı Harekatı’nın 41. gününde gelen acı haber yüreğimizi yaktı. 7 silah arkadaşı ile birlikte şehit olan Denizlili Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Dinek’in, teröristlerin pusulandığı ihanet tünellerine ilk giren ekipte yer aldığı ortaya çıktı. Kahraman Şehidimiz, gözünü bile kırpmadan hainlerin arasına dalmış.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Mart 2018 Cuma, 10:04

Denizli, Afrin’den gelen acı haber ile sarsıldı. Dün gerçekleştirilen Afrin operasyonlarında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Dinek yüreğimizi yaktı.

Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Polis Özel Harekat (PÖH) timlerinin ele geçirmek için ilerlediği Kel Tepe bölgesinde bulunan tünellere saklanan 80-100 kişilik terörist grup ile karşılaştı.

Hatay’ın Hassa ilçesinin karşı tarafına düşen Afrin kırsalındaki Hac Bilal köyü Kel Tepe bölgesinde saat 14.00 sıralarında başlayan çatışmada en ön safta Denizlili Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Dinek’in de bulunduğu tim yer alıyordu.

TERÖRİSTLERİN ARASINA DALDI
Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Dinek ve silah arkadaşları, ihanet tünellerinde pusu kuran teröristlerin üzerine kabus gibi çöktü. Ancak, hainlerin tünellerin içinde saklanması ve ağır silahlar kullanması nedeniyle Mehmet Dinek’in de aralarında bulunduğu 8 kahraman şehit düştü.

BÖLGE ÖNCE OBÜSLER, DAHA SONRA JETLER TARAFINDAN VURULDU
Çatışma bilgisi üzerine bölgeye takviye birlikler sevk edilirken, teröristlerin bulunduğu Kel Tepe bölgesi sınırda konuşlu birlikler tarafından obüs ve çok namlulu roketatarlar ile ateş altına alındı. Bu sırada hava desteği ve yaralıların tahliyesi için havalanan ve bölgeye ulaşan ATAK helikopterler de teröristler tarafından saldırıya uğradı. Teröristlerin saldırısında bir helikopter isabet alınca iniş yapamayarak geri çekildi. Bunun üzerine havalanan jetler teröristlerin bulunduğu tepe bölgesine hava bombardımanı düzenledi. Uçakların bombalamasının ardından bölgeye inen helikopterler durumu ağır olan yaralıları tahliye ederek Hatay ve ilçelerindeki hastanelere taşıdı. Durumu daha iyi olan yaralılar ise araçlarla sınır hattına taşındı ve ambulanslarla hastanelere ulaştırıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
27 Nisan 2024 Cumartesi 7 26Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 6 25Az Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 8 26Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 10 25Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
1 Mayıs 2024 Çarşamba 10 25Parçalı Bulutlu