REKLAMI GEÇ

Tavas Tanıtım Günleri Forum Çamlık’ta başladı

Tavas Tanıtım Günleri Forum Çamlık’ta başladı

Tavas Belediyesi’nin Forum Çamlık’ta düzenlediği ‘Tavas Tanıtım Günleri’ başladı. Tavas’ın özel tatları olan baklava ve leblebi, Kızılcabölük’ün dokuma bezi, terakota sanatı büyük ilgi gördü. Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, “Modernleşen bu dünyada, geleneklerimizin unutulmaması gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Mayıs 2018 Cumartesi, 10:37

“Tavas Tanıtım Günleri”nin açılışına, Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, MHP İL Başkanı Cafer Birtürk, Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Tavaslılar ve davetliler katıldı.

Yağmur nedeniyle Forum Çamlık önünden kapalı alana alınan etkinlik Tavas Zeybeği’nin sergilendiği gösteri ile başladı.

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, ilçenin geleneksel ürünlerini tanıtmak istediklerini belirterek, “Modernleşen dünyada geleneklerimiz unutulmaması gerektiğine inanıyoruz. Kendimize özgü çok önemli değerlerimiz ve ürünlerimiz var. Kızılcabölük’ün dokuma bezleri ve kıyafetleri dünyaca ünlü, Truva filminde Brad Pitt’in giydiği kıyafet bu bölgede hazırlandı. Terrakota sanatımız, binlerce yıllık süsleme sanatımız var. Leblebi denince akla ilk Çorum gelir ama bizim leblebimiz geçmişten gelen bir üne sahiptir. Tavas’ı Tavas yapan özelliğimiz ise Tavas Zeybeği’dir. Bu geleneklerimizin unutulmamasını istiyoruz, bunu sağlamak için de elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

Akyol’un konuşmasının ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’nin her ilçesinin ayrı güzel olduğunu ama Tavas’ın zeybek ile bir başka güzel olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

Konuşmaların ardından davetlilere Tavas baklavası ikram edildi. Yoğun ilgi görevlilere zaman zaman zor anlar yaşattı.

Vali Karahan ve Başkan Zolan da baklava ikramında bulundu.

Tavas Tanıtım Günleri bugün de sürecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

TavasSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 7 23Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 7 26Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 6 25Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 8 26Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 10 26Parçalı Bulutlu