REKLAMI GEÇ

5. Jeokimya Sempozyumu başladı

5. Jeokimya Sempozyumu başladı

Pamukkale Üniversitesi önemli bilimsel bir sempozyuma daha ev sahipliği yapıyor. PAÜ Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nün organizasyonunda gerçekleşen uluslararası katılımlı “5. Jeokimya Sempozyumu” açılış töreniyle başladı.

/ DENİZLİHABER / 24 Mayıs 2012 Perşembe, 09:30

PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen sempozyumun açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Nas, Türkiye Petrolleri A.O Arama Dairesi Başkanı Ömer Şahintürk, dekanlar, öğretim üyeleri ile dünyanın birçok yerinden bilim insanı katıldı.

Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Özkul, iki yılda bir yapılan sempozyumun 5.sine ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyduğunu kaydetti.
PAÜ Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hulusi Kargı ise jeokimyanın tarihsel sürecinden günümüze yaşanan gelişmeler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Nas, Jeoloji bölümünün daha önceki yıllarda da uluslararası sempozyumlara imza attığını belirterek, Dünyanın farklı bölgelerinden birçok bilim insanını ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Kültürel ve sosyal etkinlikler ile kutladıkları 20. Yılı bilimsel sempozyumlarla sürdürdüklerini dile getiren Nas, üç gün boyunca devam edecek sempozyumun bilim dünyası için yararlı geçmesini diledi.

Açılış konuşmalarının ardından söz alan Türkiye Petrolleri A.O. Arama Dairesi Başkanı Ömer Şahintürk, “Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı son dönem petrol arama faaliyetleri ve Akdeniz’deki yeni gelişmeler” konulu konferans verdi. 2010 sonu itibariyle 3 bin 932 adet kuyuda 7 milyon 348 bin 376 metre sondaj yapıldığını dile getiren Şahintürk, Türkiye’de bugüne kadar 117 petrol, 49 gaz sahasının keşfedildiğini kaydetti. Şahintürk, keşif başarı oranının %11 seviyesinde olduğunu vurguladı.

23-25 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek sempozyuma, yurtiçi ve yurtdışından 340 bilim insanı katılıyor. Sempozyum boyunca 12 çağrılı, 90 sözlü ve 60 poster olmak üzere toplam 162 bildiri sunulacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı