REKLAMI GEÇ

Atatürk’ü en iyi Denizlili öğrenciler anlattı

Atatürk’ü en iyi Denizlili öğrenciler anlattı

İstanbul Dudullu Organize Sanayi Bölgesi’nin düzenlediği “Atatürk’ü Anlamak” konulu yazınsal ve görsel eser yarışmasında Denizlili öğrenciler ödülleri topladı. İki öğrenci birinciliği elde ederken, bir öğrenci ikinci, bir öğrenci de üçüncü oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Mayıs 2016 Çarşamba, 10:23

Genç nesillerde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı bilincinin arttırılması amacıyla İstanbul Dudullu Organize Sanayi Bölgesi’nce bu yıl beşincisi düzenlenen “Atatürk’ü Anlamak” konulu yazınsal ve görsel eserler yarışması sonuçlandı. Düzce, Denizli ve Malatya’daki lise ve dengi okullardan binlerce eserin başvurduğu yarışmada, ön elemeyi 142 eser geçebildi.

DENİZLİ’DEN 4 ÖĞRENCİ DERECEYE GİRDİ
Ressam Sadık Altınok, Milliyet Gazetesi foto muhabiri Ercan Arslan, İstanbul Üniversitesi’den Prof. Dr. Fatmagül Demirel, Doç. Dr. Aynur Soydan Erdemir, Sanatçı Müjdat Gezen, Tarihçi Sinan Meydan, özel sektör yöneticileri Şenol Özdemir ve Celalettin Tandoğan’ın seçici kurulda yer aldığı yarışmada, Denizlili dört öğrenci dereceye girdi.

İKİ BİRİNCİLİK
Atatürk portresini mumla çizen Nalan Kaynak Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Emre Yıldırım’ın “Gözlerinden Öperim Çocuk” adlı eseri birincilik ödülüne layık görüldü. Aynı yarışmada Denizli İşadamları Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi İbrahim Ertuğrul ise, “Sahi Anlayabiliyor muyuz” adlı kompozisyonu ile yazınsal eserler dalında birinciliği elde etti.

2 VE 3. OLDULAR
Kısa film dalında Özel Servergazi Anadolu Lisesi’nden Alperen Şimşek ikinci, Servergazi Günay Anadolu Lisesi öğrencisi Cemile Alancı da “Atam” isimli kompozisyonuyla üçüncü oldu.

Yarışmanın birincilerine 7 bin 500’er lira para ödülü ve tablet, ikinciye 5 bin lira para ödülü ve tablet, üçüncüye 2 bin 500 lira para ödülü ve tablet verildi.

İşte birincilik getiren çalışma:

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı