REKLAMI GEÇ

Bu okulda 34 ikiz, 3 üçüz var!

Atatürk İlköğretim Okulu’nda Guinness Rekorlar Kitabı’na girecek sayıda ikiz öğrenci bulunuyor. Okulda 34 ikizin, yanı sıra 3 de üçüz öğrenci eğitim görüyor.

/ DENİZLİHABER / 19 Kasım 2007 Pazartesi, 01:00

Atatürk İlköğretim Okulu, bünyesinde barındırdığı ikiz öğrencilerle, Türkiye’de belki de bir ilki yaşıyor. 40 dersliği, 2 bin 603 öğrencisi bulunan okulda, ikiz öğrenci sayısı her geçen yıl artıyor. Okulun her sınıfında neredeyse ikiz öğrencilere rastlamak mümkün.

Atatürk İlköğretim Okulu, başarılı öğrencileri kadar ikiz öğrencileri ile de ön plana çıkıyor. Değirmenönü, Feslikan ve Kuşpınar Mahalleleri’nin öğrencilerini kabul eden okuldaki ikiz öğrencilerin çokluğu tamamen tesadüf. Guinness Rekorlar Kitabı’na girecek sayıda ikiz öğrencisi bulunan okula, geçen yıl üçüz öğrenciler de girdi. İlköğretim ikinci sınıfa geçen üçüzler büyük ilgi görüyor. Okul Müdürü Hasan Kaplan, ikiz öğrenci sayılarının her geçen yıl artığını belirterek, “Okulumuz, başarısı ile Denizli’nin önde gelen okullarından biri. Okuldaki ikiz öğrencilerin çokluğu tamamen tesadüf. İkizlere geçen yıl üçüzler de eklendi. Üç tane üçüz öğrencimiz var. Bu da bizim ayrıcalığımız olsa gerek” dedi. İkiz ve üçüz öğrenciler birinci sınıftan sekizinci sınıfa kadar dağılmış durumda. Üçüzlerden Musa-Sidar ve Tuğba Firuze ile Berfin-Şevval ve Can kardeşler ile diğer üçüzler Selman Tercioğlu,  Sare Tercioğlu ve F. Sevda Tercioğlu ikinci sınıfa gidiyor. 7 ila 14 yaşlarındaki 34 ikiz öğrenci, 1’den 8’e kadar bütün sınıflara dağılmış durumda. İkizlerden yedisi 1.sınıfa, biri 2.sınıfa, dördü 3.sınıfa, dördü 4.sınıfa, dördü 5.sınıfa, biri 6.sınıfa, üçü 7.sınıfa, beşi 8.sınıfa gidiyor. 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı