REKLAMI GEÇ

Fahri Akçakoca Anaokulu’nda çağdaş eğitim için büyük adım

Fahri Akçakoca Anaokulu’nda çağdaş eğitim için büyük adım

Yüzyılın eğitimi olarak kabul edilen Montessori Metodu’nu, Denizli’deki devlet okulları arasında sadece Fahri Akçakoca Anaokulu hayata geçirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Mayıs 2017 Cumartesi, 12:11

Pamukkale’deki Fahri Akçakoca Anaokulu, Denizli’deki devlet anaokullarında bir ilki gerçekleştirdi. Yüzyılın eğitimi olan “Montessori Metodu Sınıfı” açıldı ve bu eğitim sistemi uygulanmaya başladı.

“Montessori Sınıfı”nın açılışını Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, anaokulu müdürleri, öğretmenler, öğrenci velileri ve öğrenciler yaptı.

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Montessori Sınıfı’nda, bu yöntemin uygulanmasını sağlayarak okul öncesi eğitimde farkındalık yaratıldı. Temennimiz ilimizdeki tüm anaokullarında Montessori Metodunun yaygınlaştırılmasıdır” dedi.

MONTESSORİ METODU NEDİR?
Montessori metodu başarıyı geleneksel yarışmacı tutumla desteklemek yerine çocuğun bireysel ilerleyişi ve gelişimine odaklanır. Farklı yaş gruplarının bir arada olması işbirliğini ve birbirlerine yardımcı olmalarını desteklerken hiyerarşik düzeni de ortadan kaldırmış olur. Çocuklar için özel eğitici materyaller bulunduran Montessori sisteminde, günlük hayat alıştırmalarına ağırlık verilir. Montessori metodu çocukların toplum hayatına dahil edilmesi gerektiğini ve ‘Sen yapamazsın, Sen bırak, ben yaparım’ vb. cümlelerin çocuklara fazlasıyla zarar verdiğini savunur. Çocuklara yapılan ‘gereksiz yardımın’ onların gelişimine destek olmaktan çok zarar verdiği bilinciyle uygulanan Montessori yaklaşımı, çocukları zorlamadan, anlayarak öğrenmelerine olanak sağlar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı