REKLAMI GEÇ

Olay paylaşımlara Türk Eğitim-Sen’den sert tepki

Olay paylaşımlara Türk Eğitim-Sen’den sert tepki

Türk Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Turgay Demirtaş, sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlar nedeniyle gündeme gelen eğitimcilere sert tepki gösterdi. “Bu ülkenin kurucu değerleriyle derdiniz ne?” diye soran Demirtaş, “Hayır diyenler hakkında nasıl soruşturma açılıyorsa, bunlar hakkında da hukuki süreç işletilmeli” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Şubat 2017 Cumartesi, 13:34

Denizli’de eğitimcilerin birbiri ardına yaptığı olay paylaşımlar Türkiye gündemine oturdu. İlk tepki, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Zekeriya Çamlıbel’in yaptığı “İlk kez ülkemizi geri almak için bu kadar yaklaştık. Bu 90 yıl sonraki ilk dönüm noktamız. Ya sandıkları patlatıp Osmanlı’nın torunları olarak masaya yumruğumuzu vurup sahaya ineceğiz ya da bir 90 yıl daha sürünmeye devam edeceğiz. Ne diyordu İmam-ı Şafi Hazretleri, ‘Fitne zamanı, düşman oklarını takip edin, o sizi Hakka götürür” paylaşımının ardından bir skandal çıkış da Tavas Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Turan Genç’ten gelmişti.

Genç, “Osmanlı’yı unutturmaya çalışanların sesini kesmek için EVET” yazılı bir görsel ile, “EVET demek hükümete, Erdoğan’a yandaşlık ve yalakalıksa; HAYIR demek de FETÖ, HDP, PKK, DAEŞ, Amerika, İngiltere, İsrail ve diğer düşmanlara yandaşlık ve yalakalıktır” yazarak paylaştı.

TÜRK EĞİTİM-SEN’DEN SERT TEPKİ
Eğitimcilerin yaptığı bu skandal paylaşımların ardından bir tepki de Türk Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Turgay Demirtaş’tan geldi.

Bu kişilerin tek hedeflerinin daha iyi yerlere gelebilmek olduğunu belirten Demirtaş, bu nedenle de üzerlerine vazife olmayan işlere kalkıştıklarını söyledi.

Demirtaş, “Söyledikleri lafa bak. Sen bir eğitimcisin. Bu ülkenin kurucu değerleriyle derdiniz ne? Ülke zor bir süreçten geçiyor. Sakin ve sukunet içinde atlatılması gereken dönemde insanları daha da kamplaştırmanın anlamı yok. Referandum sürecinde herkes söylediğine dikkat etmeli” dedi.

HUKUKİ SÜREÇ DEVAM ETMELİ
“Nasıl hayır diyenler için soruşturma açılıyorsa, hakim karşısına çıkarılıyorsa, bu kişiler hakkında da hukuki süreç devam etmeli” diyen Demirtaş, “Milli Eğitim Müdürlüğü idari bir soruşturma başlattığına göre suç işlenmiş demektir. Artık hukuk devreye girmeli, süreç işletilmeli. Evetçi ol, git sandıkta istediğin oyu kullan. Ancak, bu ülkenin kurucu değerleriyle oynama” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı