REKLAMI GEÇ

Beslenme dostu okullara sertifika

Beslenme dostu okullara sertifika

Beslenme Dostu Okul unvanı alan okullara sertifikaları Perihan Kıbrıslıoğlu Anaokulunda düzenlenen törenle verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Kasım 2015 Cuma, 09:01

Törene Millî Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Merkezefendi İlçe Millî Eğitim Müdürü Adem Kılınç, Millî Eğitim Şube Müdürü Azmi Koçoğlu, Halk Sağlığı Müdür Vekili Abdüllaziz Ünal, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altun, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Millî Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz okulların standartlarının her geçen gün yükseldiğini belirterek, “Modern ve sağlıklı eğitim alanları oluşturarak eğitim kalitesini ve başarısını artırmayı hedefliyoruz. Sertifika almaya hak kazanan arkadaşlarıma yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Müdür Oğuz’un konuşmasının ardından Aydem Fen Lisesi, Perihan Kıbrıslıoğlu Anaokulu ve Hacı Semiha Kulaklı Anaokulu müdürlerine sertifikaları verildi.

beslenme_dostu_okul_sertifika_ic
Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programının, Okullarda Obezite ile Mücadelede Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının kazandırılması başlığı kapsamında, “Beslenme Dostu Okul Projesi” ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın artırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedefleniyor.

Beslenme Dostu Okul Programı Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liseleri kapsıyor, Beyaz Bayrak Sertifikası bulunan okullar başvuruda bulunabiliyor.

Denizli’de ilk Beslenme Dostu Okul Sertifikasını 2013 yılında Denizli İsmail Tosunoğlu İş Eğitim Merkezi Müdürlüğü almıştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı