REKLAMI GEÇ

Eğitim-İş ortaöğretim tercih kılavuzunu yargıya taşıdı

Eğitim-İş ortaöğretim tercih kılavuzunu yargıya taşıdı

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu’nu yargıya taşıdıklarını belirterek, “Kısıtlayıcı hükümler ile zorunlu imam hatip ya da özel okulu tercih noktasındaki hususların öncelikle yürütmesinin durdurulması, ardından iptali talep edilmiştir” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Temmuz 2018 Perşembe, 10:42

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu’nu eleştirdi. Aydoğan, “Bakanlık, başarısızlığı ve tercih edilmezliği tescilli imam hatipleri kalkındırarak, çocuklarımızı zorla bu okullara yönlendirmektedir” diye konuştu.

MEB tarafından “Öğrenciler istemedikleri türden okullara yerleştirilmeyecektir” dese de bunun uygulanamadığını öne süren Aydoğan, sistemin ya özel okulu ya da imam hatipleri işaret ettiğini söyledi.

MEB’in, Nisan ayında yaptığı ilk açıklamada bin 367 lisenin merkezi sınav puanı ile öğrenci alacağını duyurduğunu belirten Aydoğan, nitelikli okulların kontenjan sayısının azaldığını söyledi. Aydoğan, kılavuza göre toplam 5 tercih yapacak öğrencinin adresine yakın ilk 3 tercihine yerleşememesi durumunda imam hatip lisesine gitmek zorunda bırakıldığını söyledi.

Aydoğan, “Bazı yerleşim yerlerinin kayıt alanı içerisinde sadece bir ya da iki Anadolu lisesi bulunduğu, öğrencinin diğer tercihlerini doldurabilmesi için kendi kayıt alanındaki imam hatip ya da meslek liselerinden tercih yapmak zorunda bırakıldığı, bu sistemin bilime, fırsat eşitliğine ve hukuka açıkça aykırı olduğu anlaşıldığından sendikamız tarafından ilgili kılavuz yargıya taşınmış ve özellikle bu kısıtlayıcı hükümler ile zorunlu imam hatip ya da özel okulu tercih noktasındaki hususların öncelikle yürütmesinin durdurulması ardından iptali talep edilmiştir” dedi.

Aydoğan, “Eğitim-İş olarak, haksızlığa uğrayan çocuklarımızın da velilerimizin de her anlamda yanlarında olacağımızı belirtmek isteriz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı