REKLAMI GEÇ

Eğitim İş’ten kelepçeli protesto

Eğitim İş’ten kelepçeli protesto

Eğitim İş Sendikası Denizli Şubesi üyeleri, Ankara Tandoğan’daki polisin sert müdahalesini ve gözaltıları, Çınar Meydanı’nda düzenlediği eylemle protesto etti. Ankara’da gözaltına alınan Eğitim İş Pamukkale Temsilcisi Namık Kemal Aydoğan, eyleme bileklerinde kelepçeyle katıldı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 22 Aralık 2014 Pazartesi, 18:28

Eğitim İş Sendikası’nın Ankara Tandoğan Meydanı’ndaki Emeğe Saygı Yürüyüşü’ne polisin sert müdahalesine tepkiler bitmiyor. Sendika üyeleri akşam saatlerinde Delikliçınar Meydanı’nda toplanarak, polis müdahalesi ve gözaltıları protesto ettiler.

ic

KELEPÇEYLE GELDİ
Ankara’daki polis müdahalesinde 100’ün üzerinde sendika üyesi gözaltına alınmıştı. Eğitim İş Pamukkale Temsilcisi Namık Kemal Aydoğan da gözaltına alınıp serbest bırakılanlar arasındaydı. Aydoğan, Çınar Meydanı’ndaki eyleme bileklerinde kelepçeyle gelerek, gözaltına alınmasını protesto etti.

Eğitim İş Sendikası Denizli Şubesi Başkanı Kadem Özbay, 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonunu hatırlatmak ve Türkiye’deki emek sömürüsünü teşhir etmek amacıyla düzenledikleri yürüyüşe benzeri görülmemiş faşist bir tutukla müdahale edildiğini belirterek, “Hiçbir uyarıda bulunmadan biber gazı ve TOMA ile müdahale edildi. Türkiye Cumhuriyeti’nin Atatürkçü, çağdaş, ilerici ve demokrat eğitim çalışanlarına yapılan bu saldırının muhatabı olan AKP iktidarını, İçişleri Bakanı’nı ve emniyet güçlerini kınıyoruz. Bilinmelidir ki; Eğitim İş ortaçağ gericiliğine, gericiliğin kalkanı haline getirilen polis devletine karşı mücadeleye devam edecek, emekçilerin hakkı için, laik ve bilimsel eğitim için direnmekten asla vazgeçmeyecektir” dedi.

Yorumlar

Abdullah   -  Bağlantı 23 Aralık 2014, 15:59

Eğitimcilere şiddet olmamalı…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı