REKLAMI GEÇ

Eğitim masaya yatırıldı

Eğitim masaya yatırıldı

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, 2017-2018 eğitim öğretim dönemini değerlendirdi, yapılan çalışmaları ve hedefleri anlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Haziran 2018 Perşembe, 14:14

Milli Eğitim Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen toplantıya Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, müdür yardımcıları ve şube müdürleri ile 19 ilçe milli eğitim müdürü katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında yapılan çalışmaları değerlendirdi.

2017-2018 eğitim-öğretim yılında okullaşma oranlarının okul öncesinde % 82.4, İlkokulda % 96, Ortaokulda %109.4, Ortaöğretimde %88.3, Genel Ortaöğretimde % 43,1 ve mesleki ortaöğretimde % 42.8 olarak gerçekleştiğini belirten Oğuz, “En büyük hedeflerimizden bir tanesi okullarımızı tam gün eğitime geçmesidir. 2017-2018 eğitim öğretim yılı itibariyle 12 okulumuz normal eğitime geçti. İkili eğitimde olan okullarımızı da tekli eğitime geçirme çalışmaları devam etmektedir. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında bu sayıları 2 veya 3 okula düşürmeyi hedefliyoruz. İlimizi okul inşaatları ile şantiye alanına dönüştürdük. Okullarımız tamamlandığında ilimizde eğitim öğretim sorunu kalmayacak” dedi.

2017-2018 eğitim öğretim yılı başında yenilenen müfredat doğrultusunda okullarda eğitim-öğretim gerçekleştirildiğini anlatan Oğuz, “Öğretmenlerimiz kanalıyla yenilenen müfredatın tabana yayılması en iyi şekilde gerçekleşti. Yeni eğitim öğretim yılında da öğretmenlerimizin çok daha güzel çalışmalara imza atacaklarına inanıyorum. Öğretmenlerimizce bireysel olarak eğitimin birçok alanında iyi uygulama örnekleri var. Bu örnekleri tüm ile yaygınlaştırmayı hedeflemekteyiz” diye konuştu.

Öğrencilerin bilgili, donanımlı, soran, sorgulayan, bayrak ve ata sevgisi ile yetiştirilmesi için mücadele ettiklerini belirten Oğuz, “Değerler eğitimini hep ön planda tutuyoruz. En iyi şekilde sahaya yaymaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında yedi olan Değer Tema sayımız bu yıl on üçe çıkardık. 2017-2018 eğitim öğretim yılındaki değer temalarımız ‘selamlaşma, sevgi, saygı, sorumluluk, demokrasi, adalet, özgüven, sabır, vatanseverlik, çalışkanlık, yardımlaşma, empati ve hoşgörüdür’ her eğitim öğretim yılının mayıs ayında EDEP ile ilgili farklı kategorilerde yarışmalar düzenlenmektedir” dedi.

TELEFONU BIRAK, KİTABI AÇ OKU
Okuyan nesiller yetiştirmek zorunda olduklarını dile getiren Oğuz, “Başarıya ulaşmak için okuma alışkanlığını çocuklarımıza aşılamamız gerekiyor. Ama ilk önce kitap okuma alışkanlığına ebeveynler olarak kendimizden başlamalıyız. ‘Okuyan bir nesil, okuyan bir Denizli’ sloganı ile yola çıkarak ‘Telefonu bırak, kitabı aç oku’ diyoruz. Önümüzdeki yıllarda il düzeyi yaptığımız tüm yarışmaların hediyeleri kitap olacaktır. En çok kitap okuyan anne-baba, öğretmen ve öğrenci ödüllendireceğiz. Z-Kütüphane sayımızı 54’lere çıkardık. Bakanlığımız tarafından gönderilen ödenekler, hayırseverlerimizin katkıları ve yerel imkânlar ile bunların sayısını her geçen gün artırıyoruz. Okul öncesi eğitimde gezici öğretmen uygulamasına geçeceğiz. Öğretmenlerimizi öğrencilerimize gidecek. Okul Öncesinde Ege Bölge birincisiyiz, Türkiye üçüncüsüyüz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı