REKLAMI GEÇ

Milli Eğitim’den örnek proje: Şehrim Denizli

Milli Eğitim’den örnek proje: Şehrim Denizli

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Şehrim Denizli” projesi, düzenlenen törenle tanıtıldı. Vali Hasan Karahan, bu projeyle çocukların yaşadıkları şehre aidiyet duygusunu artıracak çalışmalar yapılacağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ağustos 2018 Çarşamba, 16:08

Çocukların, Denizli’nin tarihi, sosyal, kültürel ve turistik değerlerini, okuma alışkanlıklarını artırarak öğrenmelerini sağlayacak, ayrıca ilkokul çağındaki engelli öğrencilerin materyal eksiğini gidermek amacıyla şekillendirilen “Şehrim Denizli” projesi tanıtım toplantısı Anemon Otel’de gerçekleştirildi.

Toplantıya Vali Hasan Karahan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Milli Eğitim Bakanlığı Müşaviri Tevfik Fikret Eteker, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve daire amirleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Hasan Karahan “Şehrim Denizli” projesinin genç nesillerin yaşadıkları şehre aidiyet duygularının gelişmesi adına tüm Türkiye çapında başlatılan ciddi bir proje olduğunu söyledi.

Vali Karahan, “Projede Denizli’nin öncü ve pilot il olması talebiyle hemen çalışmalarımıza başladık. Denizli’yi hem tanıtan hem sevdiren bir proje. Okullarımızda öncelikle 3. sınıf öğrencilerimiz ve engelli öğrencilerimizle başlayacak ve bundan sonra Denizli dersi olarak devam edecek bir projedir. Şehirlerin sevgisi küçüklükten başlar, orayla ilgili bir hatırası, muhabbeti olsun ki şehri sevsin. Denizli ülkemizin en güzel şehirlerinden biridir, görenler hayran kalmaktadır. Projenin hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen ve destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

2 Mayıs’ta Milli Eğitim Müdürlüğü ile Denizli Büyükşehir Belediyesi arasında Vali Hasan Karahan’ın da katılımıyla imzalanan protokol ile hayata geçirilen “Şehrim Denizli Projesi” Başbakanlık Tanıtma Fonu tarafından da kabul edildi. Süresi 24 ay olan projenin toplam bütçesi 388 bin lira olarak belirlendi.

Şehrim Denizli Projesi; yazılan kitapların sesli kitap olarak hazırlanması, sesli kitapların işaret diline tercüme edilmesi, işaret diline tercüme edilen sesli kitapların, kitap görselleriyle birlikte montajlanarak videolar oluşturulması, oluşturulan tüm materyallerin genel ve dezavantajlı grupların aynı anda kullanabileceği materyaller olması açısından Türkiye’de bir ilk.

“Şehrim Denizli Projesi” ile ilkokul 3. sınıf öğrencileri için on dokuz ilçe; on dokuz hikâye ve bir giriş kitabı ile tanıtılacak. Proje kapsamındaki hikâye serisinin adı “Bilge Horoz Serisi” olacak.

Tanıtımda Denizli’nin sembolü olan horozla kent adım adım gezilip, yeniden keşfedilecek. Bu amaçla yirmi bin kitap ve DVD basımı gerçekleştirilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı