REKLAMI GEÇ

PAÜ’de pi günü kutlandı

PAÜ’de pi günü kutlandı

Pamukkale Üniversitesi öğrencileri, 14 Mart Dünya Pi Günü kapsamında sergi düzenledi.

/ DENİZLİHABER / 14 Mart 2012 Çarşamba, 14:17

Her yıl Mart ayının 14’ünde kutlanan Dünya Pi Günü, Pamukkale Üniversitesi’nde çeşitli aktivitelerle kutlandı. Bu kapsamda PAÜ Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü İlköğretim Matematik Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri “Pi Günü Matematik Etkinlikleri” sergisi düzenlediler. Eğitim Fakültesi’nde yapılan etkinliğe Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Nas, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Selahittin Özçelik, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

PAÜ Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü İlköğretim Matematik Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Asuman Duatepe Paksu’nun öncülüğünde hazırlanan etkinlikte, Pi Günü Posterleri, Pi Sayısı Keşfetme Etkinliği, Origami ve Matematik Sergisi, Hadi Çöz Bakalım ve Matematik Tarih Şeridi gibi faaliyetler yer aldı. Sergiyi, Denizli’nin farklı okullarından öğretmen ve öğrenciler de ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, sergiyi düzenleyen öğrencilerle matematik üzerine sohbet ederken, matematik ve origami standlarında çeşitli denemelerde bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı