REKLAMI GEÇ

PAÜ’de rektör adaylığı süreci başladı

PAÜ’de rektör adaylığı süreci başladı

Pamukkale Üniversitesi’nde (PAÜ) rektör adaylığı süreci başladı. Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) duyurusuna göre, başvuru süresi 12 Aralık’ta sona erecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Aralık 2016 Pazartesi, 13:54

PAÜ’de, Prof. Dr. Hüseyin Bağ tarafından vekaleten yürütülen rektörlük görevine asalaten atama için başvuru süreci başladı. YÖK konuyla ilgili “18.06.2008 tarihli ve 5772 sayılı Kanunla değiştirilen 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 676 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile değişik 13. maddesinin (a) fıkrası hükümlerine göre, Abdullah Gül Üniversitesi ve Pamukkale Üniversitesi’ne rektör ataması yapılacaktır” duyurusunu yaptı.

Duyuruda, rektör adayı olacakların 5-12 Aralık tarihleri arasında YÖK Başkanlığı’na başvuruda bulunabilecekleri belirtilirken, rektör ataması için aday adayı başvurusunda bulunacaklarda “profesör olarak en az 3 yıl görev yapmış olması, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nu hükümlerine göre devlet memuru olarak istihdam edilebilmek için engel bir halin bulunmaması, rektör olarak atama işleminin ikmal edildiği tarih itibarıyla 67 yaşını tamamlamamış olması” şartları aranıyor.

Adayların sadece 1 üniversite için başvuru yapabilecekleri, başvuru dilekçesi ile birlikte formata uygun olarak aday adayının akademik özgeçmişi ve yayın listesini eklemeleri isteniyor.

Başvurular, bizzat veya posta ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına yapılabileceği gibi, “rektoraday@yok.gov.tr” adresine elektronik posta yoluyla da gerçekleştirilebilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı