REKLAMI GEÇ

PAÜ’nün genç girişimcileri eğitimi tamamladı

PAÜ’nün genç girişimcileri eğitimi tamamladı

KOSGEB PAÜ TEKMER’in Genç Girişimci Geliştirme Programı’na katılan, Pamukkale Üniversitesi öğrencileri, eğitimlerini tamamladı. PAÜ’nün genç girişimcilerine başarı ve katılım belgeleri Haziran ayında verilecek.

/ DENİZLİHABER / 11 Mayıs 2010 Salı, 16:16

KOSGEB PAÜ TEKMER (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkez Müdürlüğü), 2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı içinde, Pamukkale Üniversitesi’nde, Genç Girişimci Geliştirme Programı uyguluyor. KOSGEB PAÜ TEKMER Müdürü Ahmet Tütüncü, Genç Girişimci Geliştirme Programlarının, orta öğretim sonrası mesleki eğitim kurumları ve üniversite öğrencilerine, kariyer planlaması yaptıkları bir dönemde, girişimciliği bir seçenek olarak sunmak, gençleri kendi işini kurmaya yöneltmek, bu kurumlarda girişimcilik kültürünün yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla düzenlenen, kuramsal ve uygulamalı girişimcilik eğitim programları olduğunu söyledi. Program süresince katılımcılara girişimcilik, iş planı, iş kurma ve yönetme gibi konularda eğitimler verildiğini belirten Tütüncü, “Bu ana eğitimler, katılımcıların çalışmalarının değerlendirildiği atölye çalışmaları ve katılımcıların ihtiyaçları göz önünde bulundurularak belirlenen destek eğitimleriyle desteklenir. Katılımcılardan program süresince kendi iş fikirleri için bir iş planı hazırlamaları beklenir. Programa katılım ücretsiz olup toplam süre 66 saattir” dedi.

Tütüncü, KOSGEB tarafından üniversitelerde gerçekleştirilen Genç Girişimci Geliştirme Programlarından mezun olan girişimci adaylarının, kendi işlerini kurdukları takdirde KOSGEB’in yeni girişimcilere yönelik hibe/geri ödemeli desteklerinden yararlanabildiğini söyledi.

Pamukkale Üniversitesi’nde de test ve mülakatlar sonucu seçilmiş öğrencilerle, 23 Mart 2010’da başlatılan Genç Girişimci Geliştirme Programı’nın eğitimlerinin, 7 Mayıs’ta tamamlandığını söyleyen Tütüncü, “Eğitimler teorik ve uygulamalı olarak yapılmış ve 25 öğrenci söz konusu eğitimleri bitirmiştir. Eğitimlerin son gününde, BASE Uluslararası Danışmanlık Eğitim Firması’ndan eğitmen Demir Çulhacı, öğrencilere eğitim verdi” dedi.

Eğitimi tamamlayan genç girişimcilere, başarı ve katılım belgeleri, Haziran ayında verilecek. Programa, Pamukkale Üniversitesi’nde, ön lisans, lisans ve lisans üstü eğitime devam eden öğrencilerden; kendi işini kurmak isteyenler, aile işletmesini geliştirmek isteyenler ve programın sorumluluklarına hazır olanlar katıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı