REKLAMI GEÇ

TEOG nakil başvuruları başladı

TEOG nakil başvuruları başladı

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) uygulaması kapsamında, 2015 yılı yerleştirme sonuçların açıklanması ile oluşan boş kontenjanlar için başvurular başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Ağustos 2015 Salı, 11:33

Öğrenciler e-okul.meb.gov.tr adresinden yerleştirmeye esas nakil başvurusunu 17-21 Ağustos, 24-28 Ağustos ve 31 Ağustos- 4 Eylül tarihlerinde yapabilecekler.

Nakil başvurusunu hiçbir tercihte bulunmayan, tercihte bulunduğu halde yerleştirilmesi yapılamadığından açık öğretim kurumlarına yerleştirilen öğrenciler yapabilecek. Tercihleri doğrultusunda bir ortaöğretim kurumuna yerleştiği halde, başka bir eğitim kurumuna geçmek isteyen öğrenciler de nakil başvurusunda bulunabilecek. Başvurular, 17-21 Ağustos, 24-28 Ağustos ve 31 Ağustos-4 Eylül tarihlerinde e-okul.meb.gov.tr adresinden yapılabilecek.

Öğrenciler, bu süreler içerisinde nakil başvurusu için boş kontenjan şartı aranmaksızın üç tercih yapacaklar. Ancak, tercihlerini herhangi bir ortaokul müdürlüğünden onaylatmaları gerekiyor. Yerleştirmeye esas nakil süreci 7 Eylül’de sona erecek.

Öğrenciler, oluşan boş kontenjanları Millî Eğitim Bakanlığı’nın http://www.sinavlar.gov.tr/kontenjan.aspx adresinden öğrenilebilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı